Artikkelit

Tara Nurin: Käsityöläisolut on murroksessa Yhdysvalloissa

Amerikkalainen oluttoimittaja Tara Nurin on kirjoittanut oluesta jo yli kaksikymmentä vuotta. Kolmisen vuotta sitten hän sai valmiiksi A Woman’s Place Is in the Brewhouse: A Forgotten History of Alewives, Brewsters, Witches, and CEOs  -teoksensa, jossa Suomikin on hienosti edustettuna. Tänä vuonna Tara kävi tuomaroimassa Sahdin SM-kisoja Nakkilassa ja toi samalla terveiset Yhdysvalloista. “Olen seurannut työkseni […]

Lue lisää

Turku Distilleryn uutuuslikööri sai kultaa Lontoossa

Turku Distillery:n uusi luomumustaherukkalikööri Kaiho Ruby on palkittu Lontoossa Craft Spirits Awards – kilpailussa kultamitalilla. Käsityöläisalkoholeihin keskittynyt kilpailu järjestetään vuosittain Lontoossa. Lontoon Craft Spirits Awards – kilpailuun  osallistuu vuosittain tuhansia tuotteita ympäri maailman, tänä vuonna mukana oli 29 maata. Turku Distilleryn Kaiho Vodka palkittiin samaisessa kilpailussa kultamitalilla viime vuonna. Turku Distillery valmistaa Kaiho Vodkaa mutta […]

Lue lisää

Hakaniemen hallissa alkoholiton Sobar Helsinki -olutbaari

Helsingin Hakaniemen kauppahalliin on avautunut alkoholittomia ja vähäalkoholisia oluita tarjoileva Sobar Helsinki -kauppa ja baari. Paikka on osa hallissa olevaa Lähiruokakioski-hanketta ja auki 13.11.-2.12. Hakaniemen kauppahallissa toimii kolmen viikon ajan vain alkoholittomia ja vähäalkoholisia oluita myyvä Sobar Helsinki -baari ja kauppa. Oluiden lisäksi sieltä saa myös kombuchaa, humalavettä sekä julmustia.  Sobar Helsingin toisen perustajan, Timo […]

Lue lisää

Miten tehdään kotona karamellimallasta?

Olutpostin kolumnisti, Brewing Nordic -blogin pitäjä, olutkirjailija Mika Laitinen kertoo, miten karamellimallasta voi tehdä kotona. Tutkiessani pohjoismaisia ja baltialaisia perinneoluita olen oppinut loistavan tavan tehdä karamellimallasta kotona. Sain idean karjalaisesta taarista ja liettualaisesta keptiniksestä, joiden mäski paistetaan uunissa. Aikoinaan uunin käyttö oluenpanossa oli luontevaa, koska iso uuni lämmitettiin joka tapauksessa ruokia ja talon lämmitystä varten. Uunissa […]

Lue lisää