Artikkelit

Panimo Hoppa mukana Tuomion saari -elokuvassa

Kouvolan Kuusankoskella toimiva Panimo Hoppa on mukana Tuomion saari -elokuvassa. Kouvolan Kuusankoskella toimiva Panimo Hoppa päätti keväällä 2023 lähteä mukaan paikalliseen elokuvatuotantoon, kymenlaaksolais-päijäthämäläisen independent-kauhuelokuva Tuomion saari -kanssa. Hoppa ryhtyi elokuvan yhteistyökumppaniksi saadakseen tuotesijoittelun kautta näkyvyyttä omalle brändilleen. ”Meillä ei käytännössä ole mahdollisuutta toteuttaa valtakunnallista markkinointikampanjaa mutta elokuvayhteistyön kautta olemme saaneet brändiämme laajempaan tietoisuuteen. Tullaanhan elokuva […]

Lue lisää

Lasipalatsin ja Kappelin blineissä jyrää perinteet

Blinisesonki on parhaimmillaan. Olutposti kävi katsastamassa ravintola Lasipalatsin ja Kappelin blinit. Jotkut ruuat ovat parhaimmaillaan perinteisenä. Näin myös blinit, joiden esivanhemmat ovat ensimmäisiä jauhoista tehtyjä ruokia jo esihistoriallisina aikoina ja samantyyppisiä löytyy useista kulttuureista. Sana blin on muotoutunut sanasta mlin, joka tarkoittaa myllyä. Blinit valmistetaan taikinajuurella, useimmiten tattari- ja vehnäjauhoista, kuohkeuden salaisuus on vaalea lager-olut […]

Lue lisää

Olutliitolta ei Paha Nuutti -nimitystä 2024

Olutliitto ei valitse vuonna 2024 Pahaa Nuuttia. Paha Nuutti on nimitys, jonka Olutliitto voi antaa olutkulttuuria jarruttaneelle taholle tai henkilölle. Paha Nuutti julkistetaan Nuutin päivänä 13.1. Nimitystä ei ole jaettu joka vuosi. ”Olutliitto on valinnut Pahan Nuutin vuodesta 1994, ja nimityksen ovat saaneet tahot jotka poliittisella tai muulla tavalla ovat Olutliiton mielestä olleet vastuussa päätöksistä […]

Lue lisää

Viikonlopun naposteluun: Punajuuri-sinihomejuustolastut ja belgialaistyylinen vehnäolut

Viikonlopun naposteluun sopivat hyvin makeanrapsakat punajuurilastut ja tuhdin suolainen sinihomejuusto. Kruunaa yhdistelmä vaalealla, belgityylisellä vehnäoluella ja ota katseluun vaikka hyvä elokuva. Belgialaistyyppinen vehnäolut eli ”witbier” on vaaleaa, hedelmäistä, hieman hapanta vehnäolutta. Oluttyyli on yleensä sameaa eli suodattamatonta. Tässä oluttyylissä on myös usein mausteena sitrushedelmän kuorta ja korianterin siementä, jotka tuovat makuun mausteisuutta ja raikkautta. Itse […]

Lue lisää

Olutuutuuksia Unison Brewingilta

Joensuulaiselta Unison Brewingiltä on tullut taas olutuutuuksia! Tokyo Damage APA 5,5 % Tokyo Damage – American Pale Ale on valmistettu yhteistyössä lumilautailija ja mediapersoona Heikki Sorsan kanssa. Kullankeltainen olut on höystetty kirkkaan valkoisella vaahtokukalla ja se ammentaa makumaailmaansa amerikkalaisista humalista. Vahvasti hedelmäisestä tuoksusta voi panimon mukaan löytää sitrushedelmiä, mangoa, ananasta sekä kukkaisuutta hyvässä balanssissa. Maussa […]

Lue lisää

Opi valmistamaan hunajaviiniä

Hunajaviini(sima, kansainvälisesti mead) kiinnostavat yhä useampaa. Maailmalla tämä kiinnostus on kehittynyt pienimuotoiseksi ilmiöksi panimoiden ja valmistajien keskuudessa, hunajaviiniä löytyy sekä maustettuna, humaloituna kuin maustamattomana ja siitä järjestetään omia arviointikisojakin. Nyt on mahdollista opiskella hunajaviinin tekoa Suomessa! Hunajaviini on käyttämällä valmistettu alkoholijuoma, jonka pääraaka-aineet ovat vesi, hunaja ja hiiva. Valmista juomaa voidaan kypsyttää kauankin ja maustaa […]

Lue lisää