Sinebrychoff Juomaposti

Artikkelit

Olutpostin uusi kesänumero ilmestynyt! Katso esimerkit sisällöstä.

Olutposti – olutkesän tuhti lukupaketti! Kesän Olutposti on täynnä asiaa, joka sopii luettavaksi sekä mökin laiturilla että kaupungin puistossa. Lehdessä pääset nojatuolimatkalle niin Israeliin, Düsseldorfin Altstadtiin, Ahvenanmaalle, Lontooseen kuin Turkuunkin. Saat myös vinkit takuuhelppoihin, oluella maustettuihin grilliruokiin ja oluella kippistelyyn. Kesä on ulkonaoleilun aikaa ja Olutposti käy myös heittelemässä frisbeegolfia hyvän oluen kanssa. Kotiolut on […]

Lue lisää

Keikyklubi: KimitoKeiky 2019

On jälleen KimitoKeikyn aika! Kotiolutvirtuoosi, ota paras reseptisi ja ilmoittaudu mukaan! Tällä kertaa käänsimme hanikoita kaakkoon ja kisaoluiden prosenttiyläraja nostettiin kymmeneen pinnaan. Muilta osin säännöt ovat edellisiltä vuosilta tutut. Juuri Sinä voit osallistua kilpailuun kunhan sinulla ei ole historiaa kaupallisen oluen valmistuksesta. Poikkeuksena, jos olet aikaisemmin kyseisen tai jonkin vastaavan kilpailun kautta päässyt tekemään olutta, […]

Lue lisää

Keikyklubi: Vedellä on väliä

Alko lanseerasi viikon alussa 3.6. ristiriitaisia keskusteluita synnyttäneen uuden alkoholittoman tuotteensa. Eli nyt se on vihdoin Alkoissa. Kossuvichy ilman kossua. Valitettavasti nimeksi asti edellä mainittu title ei kuitenkaan päässyt. Välivedellä halutaan muistuttaa suomalaisia veden juonnin tärkeydestä etenkin alkoholipitoisen illanvieton yhteydessä. Alkon Ilvesjoella pullotettu Kurikkalainen Välivesi on kevyesti hiilihapotettua lähdevettä. Kävin maanantaiaamuna Alkon pääkonttorilla maistelemassa kesäkuun […]

Lue lisää

Olutaalto Britanniasta valtaa S-ryhmän päivittäistavarakaupat 12.6. – 15.9.

S-ryhmän— British invasion-olutaalto valloittaa kesällä 2019 Suomen Prismat, S-marketit, Alepat, Salet ja Food market Herkku -myymälät. Kampanjassa esiin pääsevät niin klassikot, kuin modernitkin tyylit keihäänkärkenään luonnollisesti brittiläinen ale ja sen perilliset. Myymälät saavat omat British invasion -teemoitetut osastot kampanjatuotteineen ja brittiteemaa tuodaan vahvasti esiin myös Olutpostin medioissa. British invasion -kampanja marssittaa lavalle olutkulttuurin helmiä klassikoista moderneihin […]

Lue lisää

Helsingin legendaarinen Hilpeä Hauki uudistui

Helsingin Vaasankadun Hilpeä Hauki avasi vaivihkaa ovensa kahden kuukauden remontin jälkeen. Virallisia avajaisia juhlitaan kuluvalla viikolla. Pääkaupungin olutravintoloiden eturintamassa 90-luvun alkupuolelta marssineet Kalaravintolat ovat olleet olemassaolonsa ajan oleellinen osa stadilaista olutkulttuuria. Brown ja Grand Café -henkeä huokuvat sisustukset ja osaava henkilökunta ovat laadukkaan juomatarjonnan kanssa pitäneet huolta siitä, että asiakaskunta on pysynyt uskollisena ja myös […]

Lue lisää

Olutliitto linjaa: Ei alkoholiveron korotukselle

Tuoreessa hallitusohjelmassa ilmoitettiin uudesta alkoholiveron korotuksesta. Olutliiton mielestä alkoholiveron nosto ei ole perusteltua ja se näkeekin, etteivät veronkorotukset ole hyvä tie vastuullisen alkoholinkäytön tukemiseen. ”Uusi alkoholiveron korotus tapahtuu tilanteessa, jolloin uudet lainmuutokset eivät ole merkittävästi lisänneet oluenkulutusta ja alkoholilain vaikutuksia on seurattu vasta lyhyen aikaa. Samaan aikaan kun Viro ja Latvia laskevat alkoholiveroa, olisi Olutliiton […]

Lue lisää

Tulevaisuuden näkymät 2019

Loppuvuodesta 2018 Olutposti kyseli olutalan vaikuttajilta tulevaisuudennäkymiä kuluvalle vuodelle. Miten onnistuivat ennustukset käydessämme kesäkuun alkua 2019? Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehdessä 4/2018. Vuosi 2018 oli huimaa menoa suomalaisella olutalalla. Panimojen määrä rikkoi sadan panimon haamurajan, oluttapahtumia oli enemmän kuin koskaan ja uusia oluita tuli kaikissa mahdollisissa tyyleissä niin isoilta kuin pieniltäkin panimoilta. Mutta jatkuuko kiivas kasvu […]

Lue lisää

Aalto Panimon olutyhteisöltä uusi kesäinen pils

Päijänne Pils 5,2% on Aalto Panimon ensimmäinen pohjahiivaolut. Oluen valmistaa Pirkanmaan seudun ylpeys Pyynikin Brewing Company. ”Olemme tosi innoissamme Päijänteestä. Resepti on hiottu meidän makuun ja tyyliin sopivaksi ja Pyynikillä on valmistajana vahva ammattitaito toteuttamaan yhdessä viimeisteltyä reseptiä”, kertoo Aalto Panimon Mikko Toikkanen. Päijänne on osa kiertolaispanimona toimivan Aalto Panimon kasvavaa tuoteperhettä. Kuten muutkin panimon […]

Lue lisää