Artikkelit

Parsaa ja lohta kruunattuna NEIPA-kastikkeella

Tässä helpossa ja keväisessä parsa-reseptissä on käytetty trendikästä NEIPA-olutta. Sen greippinen sitruksisuus keventää lohen tuhtiutta, sopien myös parsan vihreyteen. Reseptin salaisuus on käyttää voimakkaasti sitruksista NEIPA -olutta. Katso kuitenkin, että olut ei ole kovin katkera, ettei humalan aromi jyrää muita makuja.—  Parsaa ja lohta kruunattuna kermaisella NEIPA-kastikkeella 1 pkt vihreää parsaa Oliiviöljyä paistamiseen 1 pkt […]

Lue lisää

Pääsiäiseksi oluella maustettua mämmipannacottaa

Mämmi on monelle ristiriitainen herkku, mutta kannattaa kokeilla siitä oluella maustettua pannacottaa. Näin syntyy ihan uusi herkku pääsiäiseksi! Tiesitkö, että vaikka monet luulevat mämmiä ainutlaatuiseksi suomalaiseksi jälkiruuaksi, samatyyppisiä imellytettyjä viljakeitoksia on ympäri maailmaa, vanhimmat todisteet mämmityyppisestä ruuasta löytyvät jo muinaisesta Persiasta. Suomessa mämmi boidaan jälkittää 1200-luvun Varsinais-Suomeen ja Hämeeseen, jolloin se on ollut sekä paastoajan […]

Lue lisää

Fat Lizardin pääsiäisolut on pyhällä vedellä siunattu

Kallion luterilaisen seurakunnan pastori Visa Viljamaa kävi siunaamassa Fat Lizard Brewingin Jesus Lizard Passion IPA -pääsiäisoluen, panimon tehdashallin ja henkilökunnan. Idea pääsiäisoluen siunaamisesta syntyi panimon luovan johtajan, Topi Kaireniuksen päässä. Vaikka Fat Lizard ei kuulemma yrityksenä osallistu uskonnolliseen tai poliittiseen keskusteluun, Kaireniuksen mukaan Jesus Lizardiin yhdistyvä meininki on positiivisen viihteellinen lähestyminen pääsiäiseen. – Ajatus pyhästä […]

Lue lisää

Katso oma oluthoroskooppisi!

Madam Foam Fortune joka ennustaa olutvaahdon alapuolelle nousevista kuplista laati Olutpostille kevään oluthoroskoopin. Katso omasi! Kauris 22.12.–19.1. Kesäkilojen ja joulukilojen epäpyhä liitto saa sinut harkitsemaan hölkkäämisen aloittamista uudelleen. Kannattaa kuitenkin miettiä nilkkojen ja polvien kestävyyttä esimerkiksi oluen äärellä. Niin ja Merkuriusta tietysti, koska onhan tämä horoskooppi. Kuukauden olut: Se joulupukin tuoma belgialaisherkku, jota et nyt […]

Lue lisää

Viking Linellä uusi nimikko-olut

Viking Line tuo laivoilleen jo toisen nimikko-oluen, Viking Line Lagerin, joka on tehty yhteistyössä RPS Brewingin kanssa. Viking Line tuo laivoilleen jo toisen nimikko-oluen. Viking Line Lager on aromaattinen ja raikas käsityöläisolut, joka on sukua vuonna 2022 lanseeratulle varustamon omalle IPA:lle. Molemmat oluet ovat syntyneet yhteistyössä kuopiolaisen pienpanimon RPS Brewingin kanssa. – Ensimmäisen nimikko-oluemme suosio […]

Lue lisää

Vuoden ravintola 2024 löytyy Porvoosta

Suomen Gastronomien Seura valitsi Vuoden ravintolaksi 2024 porvoolaisen Vårin, joka sijaitsee Porvoon kauneimmaksi taloksi kutsutussa, yli 140 vuotta vanhassa rakennuksessa. Vär on kahden ravintola-alan ammattilaisen, Marjo Lindbergin ja Niko Lehdon ensimmäinen ravintola, joka avattiin elokuussa 2021. Vår toimii Villa Borg -nimisessä vanhan kaupungin liikekiinteistössä, jossa on sen pitkän historian aikana myyty myös makeisia ja pienoisveneitä. […]

Lue lisää

Viikon olut ja ruoka -pari: Parsaa olutkastikkeella ja NEIPA

Nyt niin trendikästä NEIPA eli NEW England India Pale Ale -olutta voi hyvin käyttää niin ruokajuomana kuin ruuanlaitossakin. Tässä reseptissä oluen greippinen sitruksisuus keventää kivasti rasvaisten raaka-aineiden kuten creme fraichen ja lohen tuhtiutta, sopien myös parsan vihreyteen. Herkkua yhdessä!

Lue lisää