Bubble Cruise 28.3 Tallink Silja

Tee siiderikarkkia!

Siiderillä maustaa helposti kakkuja tai muita jälkiruokia, mutta siitä voi tehdä myös marmeladimakeisia. Tähän voit käyttää joka syvän omenaista, makeaa omenasiideriä tai marjoilla, hedelmillä tai vaikka inkiväärillä maustettua siideriä.

Siideri-marmeladimakeiset

  • 3 dl makeaa siideriä
  • 2 dl sokeria
  • 5 liivatelehteä

Kuumenna 2 dl siideriä ja sokeri sekoitellen, ettei siideri kuohahda. Keitä hetken, että sokeri liukenee täysin. Liota liivatelehtiä desissä kylmää siideriä noin 5 minuuttia. Puserra käsin varovasti liika neste pois. Sekoita liotetut lehdet kuumaan nesteeseen. Laita rasiaan ja anna hyytyä kylmässä 4 tuntia. Leikkaa palasiksi ja pyörittele halutessasi sokerissa.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Katso lisää:

Hurmaava kaksikko – sienirisotto ja omenasiideri