Tee siiderikarkkia!
Siiderillä maustaa helposti kakkuja tai muita jälkiruokia, mutta siitä voi tehdä myös marmeladimakeisia. Tähän voit käyttää joka syvän omenaista, makeaa omenasiideriä tai marjoilla, hedelmillä tai vaikka inkiväärillä maustettua siideriä.
Siideri-marmeladimakeiset
- 3 dl makeaa siideriä
- 2 dl sokeria
- 5 liivatelehteä
Kuumenna 2 dl siideriä ja sokeri sekoitellen, ettei siideri kuohahda. Keitä hetken, että sokeri liukenee täysin. Liota liivatelehtiä desissä kylmää siideriä noin 5 minuuttia. Puserra käsin varovasti liika neste pois. Sekoita liotetut lehdet kuumaan nesteeseen. Laita rasiaan ja anna hyytyä kylmässä 4 tuntia. Leikkaa palasiksi ja pyörittele halutessasi sokerissa.
Kuvat: Anikó Lehtinen
Katso lisää: