Tamperelainen olutravintola Konttori jo 25-vuotias

Tampereen keskustassa, Verkatehtaankadulla sijaitseva Olutravintola Konttori täyttää joulukuussa 25 vuotta. Tätä juhlitaan virallisesti sunnuntaina 8.12. jolloin kakkuakin on tarjolla.

Olutravintola Konttorin toimitusjohtaja Antti Hannula “työvälineensä” ääressä.

-Ravintolan avaamisesta tulee kuluneeksi 25 vuotta sunnuntaina kahdeksas päivä joulukuuta, mutta jotain erityistä on ollut tarjolla koko viikon ajan. Pääasiassa kuitenkin juhlimme työn merkeissä eli asiakkaitamme intohimolla palvellen, Olutravintola Konttorin johtaja Antti Hannula kertoo.

Ravintololoita avataan ja suljetaan hyvinkin lyhyellä aikajänteellä, joten neljännesvuosisata on ravintola-alalla pitkä aika ja erinomainen saavutus. Konttorin väki suhtautuu siihen maltillisella ylpeydellä.

-Olemme onnistuneet tavoitteessamme rakentaa konsepti, joka tavoittaa niin erikoisuuksien perässä saapuvat oluthifistelijät kuin muut viihtyisää miljöötä ja hyvää palvelua arvostavat asiakkaatkin. Sanoisin, että menestyksen salaisuus piilee ihmisissä tiskin molemmin puolin – mahtavat asiakkaamme ja sitoutunut, osaava henkilökuntamme ovat kiitoksen ansainneet, Hannula tiivistää.

Konttori tunnetaan vaihtuvasta olutvalikoimastaan: ravintolassa on vuosittain tarjoilla noin 1500:aa eri olutlaatua. Konttori on olutharrastajien mekka, mutta samalla pieteetillä palvellaan myös satunnaiset vierailijat.

-Käsittääkseni olutvalikoimamme on Suomen suurin, ja koska siihen joukkoon mahtuu myös paljon harvemmin saatavilla olevia pieneriä ja erikoisuuksia, on meille vuosien varrella muodostunut hyvä suhde koti- ja ulkomaisten panimoiden sekä maahantuojien kanssa. Henkilökuntamme suhtautuu oluisiin intohimolla ja kehittää jatkuvasti osaamistaan, onhan tavoitteenamme säilyttää asemamme suomalaisen ja jopa pohjoismaisen olutravintolakentän kirkkaimpana tähtenä, Hannula sanoo.

Konttorin henkilökunta jakaa oluttietouttaan järjestämällä tastingejä eli ohjattuja maistelutilaisuuksia, jotka oluen lisäksi tarjoavat mukavaa yhdessäoloa esimerkiksi kaveri- tai työporukoille.

-Oluen hienous piilee sen lähes rajattomassa makumaailmassa, ja tastingissä pääsee perehtymään juoman moniin puoliin asiantuntevan henkilökuntamme opastuksella. Uskallan luvata, että maistelussa yllättyy positiivisesti niin oluiden makuun vihkiytynyt harrastaja kuin normaalisti muita juomia suosivakin, Hannula sanoo.

Viimeistään korona-aika osoitti, että ravintoloiden pitää luoda uutta selviytyäkseen. Tämä tiedetään myös Konttorissa.

-Uudistuksia tehdään jatkuvasti, pientä pintaremonttia ja hanojen uusimista esimerkiksi. Kuluneen syksyn aikana olemme remontoineet viereistä liiketilaa ja pääsemme sen myötä palvelemaan asiakkaitamme entistäkin laajemmissa tiloissa, Hannula sanoo. – Kehitämme myös palvelujamme kaiken aikaa. Muun muassa tastingejä järjestämme myös asiakkaiden tiloissa tai pistämme pystyyn Etäkonttori-nimellä tunnetun pop up -olutbaarin tavaramerkkimme eli jäykän, mutta asiallisen palvelun kera.

Lähde ja kuvat: Olutravintola Konttori

Katso myös:

Olutravintola Konttorissa vuonna 2023 myynnissä 1341 erilaista olutta