Sipsileivitetyt kukkakaalit ja wasabimajoneesi

Sipsileivitetyt kukkakaalit ovat mainio dippailtava sormiruoka oluen seuraksi.

Sipsimarinoidut kukkakaalit

  • Noin 3 dl chipsejä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8-10 nuppua kukkakaalia tai —½ kesäkurpitsa viipaleina
  • 1 kanamuna
  • Öljyä paistamiseen
  • Suolaa ja mustapippuria

Murustele sipsit käsien välissä pieniksi muruiksi. Sekoita pippuria ja suolaa vehnäjauhoihin. Leivitä kukkakaalinuput ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja sitten sipsimuruissa. Paista kullankeltaisiksi öljyssä.

Wasabimajoneesi

  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl wasabitahnaa

Sekoita raaka-aineet yhteen ja laita viileään tekeytymään sen ajaksi kun paistat kukkakaalit. Dippaile kukkakaaleja majoneesiin. Seuraksi viileä APA-olut.

Kuva: Anikó Lehtinen