Sipsileivitetyt kukkakaalit ja wasabimajoneesi
Sipsileivitetyt kukkakaalit ovat mainio dippailtava sormiruoka oluen seuraksi.
Sipsimarinoidut kukkakaalit
- Noin 3 dl chipsejä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 8-10 nuppua kukkakaalia tai —½ kesäkurpitsa viipaleina
- 1 kanamuna
- Öljyä paistamiseen
- Suolaa ja mustapippuria
Murustele sipsit käsien välissä pieniksi muruiksi. Sekoita pippuria ja suolaa vehnäjauhoihin. Leivitä kukkakaalinuput ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa ja sitten sipsimuruissa. Paista kullankeltaisiksi öljyssä.
Wasabimajoneesi
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl wasabitahnaa
Sekoita raaka-aineet yhteen ja laita viileään tekeytymään sen ajaksi kun paistat kukkakaalit. Dippaile kukkakaaleja majoneesiin. Seuraksi viileä APA-olut.
Kuva: Anikó Lehtinen