Juomaposti Olvi

Siiderinen juustokakku mökkitarjottavaksi

Tämä juustokakku valmistuu helposti ja säilyy viileässä parikin päivää. Hauskan aromaattista makua kakkuun antaa sitruuna ja kuiva omenasiideri.

Siiderijuustokakku omenasitruunakiilteellä

Pohja:

  • 4 dl murskattua Digestive-keksiä
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g pehmeää voita

Täyte:

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g rahkaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1/2 kuivaa omenasiideriä
  • 5 kananmunaa

Siiderikiille:

  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl kuivaa omenasiideriä
  • 1 sitruuna
  • 50 g voita tai margariinia

Lisäksi: Tuoretta minttua tai sokeroituja sitruunasiivuja

Murskaa keksit minigrip-pussissa kaulimella. Sekoita keksimurska ja sokeri, nypi voi joukkoon. Tee taikinasta pallo ja laita kylmään noin 15 minuutiksi. Taputtele leivinpaperoidun irtovuan pohjalle.

Laita isoon kulhoon täytteen ainekset. Sekoita täyte tasaiseksi yleiskoneella tai käsin, kaada pohjan päälle. Paista noin 175 asteessa, uunin keskiosassa noin tunnin verran. Jäähdytä.

Pese sitruuna, raasta kuori (noin 2 tl) ja purista mehua (noin 5 cl). Lisää kattilaan keltuaiset ja sokeri, vaahdota kevyesti vatkaimella. Sekoita kuoriraaste, mehu ja siideri keltuaissokeriseokseen ja lisää voi. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa kuppia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.

Voitele varovasti juustokakun päälle kiille. Koristele ja tarjoa heti kuivan omenasiiderin kera.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Katso lisää:

Kokeile siiderillä kokattua pastasalaattia paahdetan fetan kera

Juomaposti Laitilian Kukko 2025
Juomaposti Laitilan Kukko 2025