Siiderinen juustokakku mökkitarjottavaksi
Tämä juustokakku valmistuu helposti ja säilyy viileässä parikin päivää. Hauskan aromaattista makua kakkuun antaa sitruuna ja kuiva omenasiideri.
Siiderijuustokakku omenasitruunakiilteellä
Pohja:
- 4 dl murskattua Digestive-keksiä
- 1 rkl sokeria
- 100 g pehmeää voita
Täyte:
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g rahkaa
- 2,5 dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1/2 kuivaa omenasiideriä
- 5 kananmunaa
Siiderikiille:
- 2 kananmunan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl kuivaa omenasiideriä
- 1 sitruuna
- 50 g voita tai margariinia
Lisäksi: Tuoretta minttua tai sokeroituja sitruunasiivuja
Murskaa keksit minigrip-pussissa kaulimella. Sekoita keksimurska ja sokeri, nypi voi joukkoon. Tee taikinasta pallo ja laita kylmään noin 15 minuutiksi. Taputtele leivinpaperoidun irtovuan pohjalle.
Laita isoon kulhoon täytteen ainekset. Sekoita täyte tasaiseksi yleiskoneella tai käsin, kaada pohjan päälle. Paista noin 175 asteessa, uunin keskiosassa noin tunnin verran. Jäähdytä.
Pese sitruuna, raasta kuori (noin 2 tl) ja purista mehua (noin 5 cl). Lisää kattilaan keltuaiset ja sokeri, vaahdota kevyesti vatkaimella. Sekoita kuoriraaste, mehu ja siideri keltuaissokeriseokseen ja lisää voi. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa kuppia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
Voitele varovasti juustokakun päälle kiille. Koristele ja tarjoa heti kuivan omenasiiderin kera.
Kuvat: Anikó Lehtinen
Katso lisää:
Kokeile siiderillä kokattua pastasalaattia paahdetan fetan kera