Kokeile sadonkorjuutacoja siiderillä!
Makea siideri sopii erinomaisesta tulisen tex mex -tyylisen ruuan kanssa, koska se makeudellaan vaimentaa tulisuuden poltetta suussa ja makeus myös vastaa tex mexin hieman etikkaisiin aromeihin. Kokeile maukkaita sadonkorjuutacoja viileän, makean omenasiiderin kera!
Sadonkorjuutacot siiderillä
Resepti kahdelle
Ainekset
- 2 porkkanaa
- 3 dl salaattisekoitusta
- 1 sipuli
- 200 g herkkusieniä
- 1 dl makeaa omenasiideriä
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 6-8 pikkutomaattia
- 1 chili
- öljyä paistamiseen
- tacokuoria
- kevätsipulia
Siideripikkeliliemi
- 1/2 siiderietikkaa
- 1 dl makeaa siideriä
- 1 dl vettä
Paistokastike
- 1 dl bbq-kastiketta
- pari tippaa Tabascoa
- 1/2 lime menu (tarjoa loppulime tacojen kanssa)
Korianteri-ruohosipuljugurtti
- 1/2 dl pienittyä ruohosipulia
- 1/2 dl korianteria
- 1,5 dl creme fraichea
- suolaa ja mustapippuria
Sekoita jugurttikastike ja laita viileään tunniksi. Kuori ja siivuta porkkanat oikein ohueksi, pieni tomaatit, laita ne kulhoon. Sekoita pikkeliliemi ja kaada päälle, anna olla viileässä tunnin.
Puolita sienet, katko suupalan kokoisiksi nupuiksi kukkakaali, kuutioi sipuli. Laita kuumalle, kuivalle pannulle sienet ja anna nesteen kiehua pois, Lisää öljyä, ja sipuli, kuullota ja lisää siideri. Lisää kukkakaalinuput. Sekoita kastike ja laita pannulle, kypsennä vihannekset.
Kokoa tacot laittamalla pohjalle salaattia, sitten kukkakaalisienisekoitusta, porkkanatomaattipikkelssiä, jugurttikastiketta, kevätsipulia ja maun mukaan chiliä. Tarjoa makean omenasiiderin kera.
Kuvat: Anikó Lehtinen
Katso myös:
Kokeile siiderillä kokattua pastasalaattia paahdetan fetan kera