RPS Brewingille oma panimoravintola Kuopion torille

Kuopiolainen pienpanimo Rock Paper Scissors Brewing Company eli RPS Brewing Oy avaa panimoravintolan Kuopion torin laidalle tammikuun lopussa. Panimoravintola toteutetaan yhdessä Kuopion Pop-Up Oy:n kanssa.

Uuden panimoravintolan puuhamiehenä toimii RPS Brewingin brändijohtaja Janne Seppälä, joka on tulevasta innoissaan: – Olemme etsineet näyteikkunaa Kuopion keskustasta ja useita vuosia ja nyt kun aukesi mahdollisuus päästä aivan parhaille paikoille, emme epäröineet hetkeäkään! Tuunaamme tammikuussa ravintolatiloista RPS:n näköiset. Panimoluvat on haettu ja laitetilaukset ovat sisässä, näin panimotilankin pitäisi olla jiirissä jo tammikuun loppuun.

Ravintolan sisään tuodaan erillinen panimo, jolla valmistetaan oluita ravintolaan vuositasolla n. 12.000 litraa. Ravintolan asiakkaat pääsevät vaikuttamaan vahvasti millaisia oluita tulee ja luonnollisesti ne tulevat tuoreeltaan tarjolle sinne.  -Oluiden ystävät janoavat uusia, tuoreita ja vaihtuvia juomia hanoihin. Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus ottaa asiakkaat mukaan kehitystyöhön ja tarjota ne tuoreeltaan heille, RPS Brewingin panimomestari Aki Railanmaa kertoo.  – Pystymme sitten skaalaamaan ravintolan jättimenestykset sitten koko valtakunnan valikoimiin.

Muuten tarjolla olevat juomat tulevat pää-asiassa Siikarannasta, RPS Brewingin pääpanimolta, mutta tarjolla on myös vaihtuva kotimainen, kuukauden vieraspanimo, juomineen sekä tuulahduksia Iisalmesta. Ravintolassa järjestetään erilaisia juomatastingeja oluiden ja muiden mietojen alkoholijuomien lisäksi myös väkevien juomien, kuten viskien parissa. Myös kivi-paperi-sakset -peli näkyy, kuuluu ja maistuu panimoravintolassa.

Ravintolassa tarjotaan maukkaiden juomien lisäksi myös ruokaa. Pääruokatuotteena on New York Style Pizza, jota on nyt mahdollisuus saada ensimmäistä kertaa Kuopiossa. – Kyseessä trendaavin pitsatuote maailmassa, hehkuttaa Janne Seppälä. -Pitsat ovat isoja, niitä on tarkoitus syödä porukalla ja niitä on saatavilla yömyöhään.

Pizzoja saa panimoravintolasta myös slaisseina. Lisäksi tarjolle tulee New York- henkisiä pasta-annoksia ja wingsejä ja näitä saa tilattua myös kotiin ruokalähettipalveluista.

Tulevaa panimoravintolaa operoi Kuopion Pop-Up Oy, joka on osa Tulikuuma Kumpu -konsernia. – Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisia kokemuksia, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jyri Kettunen. -Se että voimme yhdistää paikan päällä valmistettuja juomia, mahtaviin ruoka-annoksiin sekä tarjota vielä lukuisia ajanviettomahdollisuuksia ja pelejä, kuten kivi-paperi-sakset, tarjoaa taatusti jotain sellaista mitä Kuopiossa ei ole ennen nähty.

Ravintola on auki tiistaista sunnuntaihin, viikonloppuisin yömyöhään. Ravintolaan otetaan pöytävarauksia ja asiakaspaikkoja ravintolassa on 260. Viralliset avajaiset ovat 31.1.2025.

Lähde ja kuva: RPS Brewing

Katso lisää:

Olutslämäri: Aki Railanmaa, RPS Brewing