Olutta olutta: Kælderkold, Barcelona, 17.11.2018

Eilen jäi oluthommat vähiin, kävin Barcelonetan rannalta palatessa Black Lab -panimolla maistelulautasella. Ihan kohtuullista tavaraa, joista ipa osui parhaiten maaliin. Illalla ei jaksanut enää lähteä olutpaikkoihin, joten tänään oli aikainen herätys. Pyörin aikani Grà cian alueella muun kaupungin vielä nukkuessa, useat kahvilatkin avaavat vasta klo 10, joten rauhallista oli. Kävelin aamupalalenkin jälkeen Eixamplen läpi El Ravaliin, matkalla otin OKasional -pullokaupasta tölkin Soman Ephemeralia ja join sen puistossa varsinaisten olutpaikkojen aukeamista odotellessa. Aikani tässä Barri Góticissa pyörittyäni voi taas todeta että harvoin kannattaa ottaa hotellia eurooppalaisen vanhan kaupungin alueelta. Nyt väkimäärä on siedettävä, mutta voin kuvitella miten ärsyttävän vilkkaaksi nämä ahtaat kadut käyvät turistisesongin aikaan.

Ölgod -paikka ei lupauksistaan huolimatta ollut auki vielä klo 12, mutta Las Ramblasin toisella puolella samanoloinen Kælderkold on. Tanskalaisuus kovassa huudossa täälläkin, hanoissa mm. Ebeltoftia ja Gammaa. Jatkan kuitenkin Somalla, Wake&Bake Dipa on hieman vähemmän ananasmehua kuin Ephemeral, joka meni jo vähän liimaiseksi ylikypsän ananaksen kanssa. Tässä on pullaista runkoa tasapainottamassa hedelmäisyyttä. Oikein hyvä ensikosketus panimoon.

Kælderkold on erittäin pieni tila aivan Las Ramblasin vieressä, periaatteessa vain pitkänmallinen metallinen baaritiski ja pari seisomapöytää. Minä ja kaksi australialaista tyyppiä mahdutaan kuitenkin.




