Olutpostin verkkokyselyn tuloksia

Olutposti teki pienen tutkimuksen verkossa ja ilahtui saamastaan palautteesta sekä ideoista kehittää niin lehden kuin verkonkin sisältöjä. Vastauksia saimme 144 kappaletta.

 

graafinen pallo

Sangen tyytyväisiä olleen lehteen mutta kuten aina on vielä parannettavaa. Myös tilaajien määrässä on kovasti työtä vaikka levikki kasvaakin todella hyvää tahtia.

graafipallo

Myös verkon suhteen sangen tyytyväistä porukkaa. Tässä on kuitenkin vielä sarkaa vaikka kuinka. Sangen paljon olemme panostaneet nykyisin videoihin sitä mukaa kun kulttuurimedialla on resursseja. Ilahduttavaa on verkon kävijämäärien jatkuva kasvu.

graafipallo

Kuten oletimmekin, Olutpostin Facebook on sivuistamme seuratuin ja uusi juuri avattu Siideriposti nousi kakkoseksi varmaankin siksi, että sitä on viime viikkoina nostettu esille voimakkaasti. Kaikkien kanavien yhteinen seuraajien ja tykkääjien määrä määrä on tällä hetkellä Facebookissa yli 35 000. Instagram, LinkedIn ja Twitter noin 7000.

Ja tässä suoria poimintoja vastauksista mitä sisältöjä toivotaan:

– Myös laajemmat katsaukset kotimaan pienpanimotilanteessa kiinnostavat: Lukumäärän kehitys, miten panimoilla menee taloudellisesti, yhdistymiset tai muut yhteishankkeet.
– Villihiivaolutosio, lambicit ym.
– Tulevaisuuspohdintaa oluttrendeistä
– Kaupunkiesittelyt ovat olleet huippuja, olutmatkailu on kuitenkin kasvava trendi. Myös pienpanimoiden esittelyt ovat toimivia, ja niiden kylkeen olisi toimivaa nostaa em. panimoiden olutarvioita, vaikka arkistosta.
– Tekemänne pienpanimoiden aseman, oikeuksien esilletuonti ja erityisesti pienpanimoiden tunnetuksi tekeminen ja tukeminen ovat itselleni tärkeitä. Keep Up The Good Work niin kuin sanotaan!
– Juttua olutkeräilystä lasit ym. oheinen.
– Entistä enemmän ruokaohjeita sekä olut/ruokaparitusvinkkejä.
– M. A. Nummisen Baarien Mies -henkinen reissu -juttusarja pienempien kaupunkien olutravintoloihin
– Itseä kiinnostaisi jutut hyvistä kotipanimoresepteistä ja muutenkin jutut oluen panemisesta kotona
– Silloin kun harvoin olen julkaisuanne nähnyt, niin jäin kaipaamaan eri oluiden ja erityisesti panimoiden historiasta nykypäivään luotaavia kirjoituksia. Miten panimoala on kehittynyt. Miten jokin olutmerkki sai nimensä ja makunsa. Kuinka monta kertaa olutmerkkiä on tuunattu. Sisällöllisesti ja etiketin merkeissä muutokset. En kaipaa panimojen mainoshenkistä kirjoitusta vaan rehellistä toimittajan analyysiä.
– Tutkittuun tietoon perustuvat erilliset artikkelisarjat oluthiivoista, maltaista ja humalista – siis ei pelkkää tuotemarkkinointia.
– Kotiolutopas
– Oluenteossa käytettävä sanasto selvällä suomen kielellä olisi monelle uudelle oluenteon aloittajalle avuksi.

– Oluen virhemakujen analysointi miksi tulee ja mitä pitäis tehdä toisin välttääkseen toistumisen.
– Guinness -panimon esittely
– Ravintola suosituksia voisi olla.
– Panimokierrokset, pienten panimoiden luona tehdyt jutut
– Tykkäisin jos suomalaisten pienpanimoiden uutuuksia listattaisiin ja tuotaisiin esiin enemmän. Ei sen kummempaa tuote-esittelyä tarvitse. Ja onko tuote ainoastaan hanassa vai vähittäispakkauksessa kaupoissa / Alkoissa vai ainoastaan panimon omassa myynnissä.
– Olutreseptiikan suunnittelua
– Kotioluthommia olisi kiva nähdä enemmänkin. Kaupunkikohtaisia suosituksia esim. paras imperial stout Tampereella ja mistä kaikkialta sitä saa, tai Suomen paras tuplaIPA -tyyppinen raati olisi myös kova.
– Pienpanimouutisia lisää
– Uutuusesittelyt, uudet pienpanimot, parhaita pubeja/baareja Suomesta ja ulkomailta
– Panimoista syntytarinoita
– Tavallisen kaljankittaajan makustelutunnelmat eli joku normi lagerlipittäjä maistelemassa erikoisuuksia. On niitä vähän ollutkin, mut lisää ehkä.
– Oluttestit kiinnostavat
– Olisi kiva lukea juttuja erilaisista juomaosastoista kaupoissa ympäri Suomen!
– Reseptejä voisi olla vaikkapa enemmän
– Siideriposti oli kova juttu. Vastaavanlaisia esim. kausittaisia julkaisuja lukisi mielellään; esimerkiksi syksyllä sahti- tai sadonkorjuuposti voisi olla mielenkiintoinen.
– Pienpanimoesittelyt
–  Ehdottaisin Beer&Brewing -lehden tyylikoulun näköistä osiota. Toisin sanoen tyylin syvällinen esittely, verrokkityylit, alkuperäiset esimerkit, kotimaiset versiot, kotipanijan vinkit jne.
– Olutarviot ovat kiinnostavia

Kyselyyn liittyi myös 80 € arvoisen lahjakortin arvonta Olutpostin verkkokauppaan. Tällä kertaa onnetar suosi Pekka Neuvosta, Sirkku Heikuraa sekä Matti Härköstä jolle lähtee myös yllätyslahjana Mikko Salmen Suuri Olutkirja. Onnittelemme!