Olutkellari: Kesäilta Vihreässä: Unkari ja Olutsataman taustajoukot
Viime viikolla unkarilainen craft oli kova sana Vihreässä. |
Blogikollega Arden Unkari-raporteista oli mieleeni jäänyt korostunut huoli maan olutskenen logistiikkapuutteista ja maistamani Double Check vahvisti tuota näkemystä osuvasti – peräkärryn olemattomuus teki oluesta melko tuhdin ja turhan imelänkin, vaikka muutoin miellyttäviä sävyjä tarjosikin. Yhden oluen perusteella on tietty hankala laajempaa näkemystä muodostaa ja yleinen mielipide tarjolle tuoduista unkarilaisoluista vaikutti hyvin positiiviselta, mikä entisestään vahvistaa matkakuumettani. Alla vielä sosiaalisessa tilanteessa koostettu pika-arvio illan unkarilaisvalinnasta ja tarkempaa tarinaa illan taustoista sekä oluistakin kannattaa lukea Helppoa Juotavaa -blogin Jukan jutusta:
Helppoa Juotavaa: Olutkulttuuri-ilta: Unkari
HopTop Double CheckImperial IPA / 8,0% / HopTop Brewery, Budapest, Unkari / Pisteet: 34/50 Tuhti ja ryhdikäs, makean maltainen ja kypsän hedelmäinen olut havuisin ja trooppisin sävyin. Aika jämäkkää tavaraa, etenkin kun katkeropuoli tuntuu tyystin matkasta unohtuneen. Pullon kyljessä tosin mainitaan 66 IBU, mutta jonnekin se vain tuntuu alta häviävän. Ronskille purennalle olisi nimittäin tilausta. Oluen loppuhuikat ovat jo aika nasevaa kampetta suun tahmautuessa tiukasti jo lasin puolivälissä. Sitrusta toki löytyy, muttei sitäkään järin leikkaavassa roolissa. Takapotkua jään siis kaipaamaan muutoin kutkuttavankin tuhdin ja tunteikkaan DIPAn kohdalla. Nyt jää hiukka raskaaksi kosketukseksi. |
Double Checkin loppua kohden ylivoimaiseksi käynyt ”hitaus” tuli huuhdeltua alas hyväksi kesäjuomaksi jo aeimmin osoittautuneella HIISI / Donut Island Guess Wh(e)at –leikittelyllä…
|
Olutsatama-viisikonkin kanssa tuli tosiaan jutusteltua. Mitään suurempaa agendaa ei meillä istuskelulle ollut, mutta olihan se mukava nähdä hieman kulisseihin ja katsoa minkälainen porukka kiinnostusta herättävää tapahtumaa on kokoonlaittamassa. Aiemmin en Roosaa, Robertia, Nooraa, Satua ja Jereä ollut tavannutkaan, joten nyt on yhden tapahtuman kokoinen tietoaukko samalla täytetty.
Hieman modernimmalla otteelle liikkeellä oleva tapahtuma ottaa tänä vuonna useamman askeleen eteenpäin debyyttivuoden tuoman kokemuksen, saadun palautteen ja benchmarkkauksen pohjalta. Harmittaa jo etukäteen, että olen osaltani estynyt osallistumaan tällä kertaa. Viisikolla on käsittääkseni aika monipuolinen osaamis- ja taustakenttä, josta on luonnolllisesti otettu täysi hyöty irti rooleja ja käytännön asioita hoidettaessa. Touhusta jäi varsin hyvä kuva ja kooste tulevista uudistuksistakin kuulosti omaan korvaan hyvällä – näitä juttuja on selvästi talven aikana mietitty ja viime hetken viilauksia sun muita kontakteja oli tarkoitus lähteä seuraavana päivänä hoitamaan SOPP-kauden avajaisiin Tampereelle.
Tarkempaa infoa kannattaa ihmetellä tapahtuman kotisivuilta ja some-kanavista. Allekirjoittanut voisi lähteä satamaan jo ihan pelkän ruokapuolen perässä: tarjolla on ainakin Naughty BRGRin herkkuja sekä paikallista smokerosaamista edustavan T-Barbeque Smokerin muodossa. Premium-puolelle lippunsa lunastaneista sen sijaan pitää huolen aina niin rok Sohwi, jolla on omat eväänsä levällään Ruoka&Olut-parituksissa.