Järjestä herkullinen olut ja suklaa -tasting
Suklaa on oluen luontainen kumppani, sen rasvaista makeutta tasapainottaa oluen hiilidioksinen kuplivuus, samalla kun oluen katkerot tai happamuus kesyyntyvät suklaan tuhtiudesta. Kokeile hyvässä seurassa nämä olut ja suklaa -täsmäparit!
Oluen ja suklaan yhdistämisessa yleissääntö on, että mitä vaaleampi suklaa, sitä vaaleampi olut. Valkosuklaa sopii parhaiten hyvin vaaleiden oluiden kanssa. Tumman suklaan katkeruuden kanssa toimii vaikka paahteinen, voimakkaasti katkeroitu portteri. Eri makumaailman suklaiden kanssa tuovat hapanoluet, joita voi sovittaa kaikkien suklaiden kanssa kirpeän makunsa takia. Parhaiten vaaleiden suklaiden kanssa käyvät hedelmillä maustetut hapanoluet, kun taas tumma suklaa nauttii marjaisten hapanoluiden seurasta.
Neljä takuuvarmaa yhdistelmää:
Valkoinen suklaa ja hedelmäinen, belgityylinen vehnäolut. Valkoisen suklaan makeus ja belgityylisen vehnäoluen sitrusmaisuus tasapainottavat toisiaan.
Maitosuklaa ja West Coast -henkinen IPA . IPA:n hienostunut katkeruus vastaa maitosuklaan runsaisiin makuihin.
Toffeesuklaa ja maustamaton gose. Suklaan sokerinen makeus saa hauskaa särmää suolaisesta oluesta.
Tumma suklaa ja imperial stout. Tumman suklainen olut ja tumma suklaa ovat yhdistelmäklassikko.
Kokeile myös olut ja makkara -tastingia, jos ei makea maistu!