Siideriposti Juomaposti
Siideriposti Juomaposti

Mitä kuuluu Perhon Panimo? 

Juomaposti kysyy, panimot vastaavat! Juomaposti soitti Perhon Panimon olutmestari Teemu Lehdolle. 

Millainen on Perhon Panimo ja ketkä siellä tekevät olutta?

Vuonna 1995 perustettu Perhon Panimo on vanhin Helsingissä toiminnassa oleva panimo ja vietämme tänä vuonna 30-vuotisjuhlaamme. Perhon panimossa olutta teen minä,Teemu Lehto, ja saan myös oppilaita mukaan prosessiin panimokurssin muodossa. Meillä on vakiotuotannossa yhdeksän erilaista olutta ja olemme lähtökohtaisesti vanhan maailman oluiden panimo.

Ravintola Perhossa on neljä oluthanaa, joista kolmessa on vakiotuotteita ja yhdessä kokeellinen tai kausiolut. Pullossa tarjoamme niitä oluita, joita ei ole hanoissa saatavilla tällä hetkellä. Omien oluteriemme lisäksi valmistamme asiakkaiden toiveiden mukaan räätälöityjä oluita kaikista tyyleistä.

Miten näet panimomaailman tilanteen ja oman panimosi siinä?

Panimomaailman tilanne vaikuttaa olevan tällä hetkellä jossain määrin haasteellinen. Uusia tekijöitä tulee ja vanhoja lähtee, mutta onneksi monet ovat onnistuneet vakiinnuttamaan asemansa. Alalla vallitsee kuitenkin nähdäksemme hyvä henki ja yhteistyö sekä arvostus panimoiden välillä on hyvää. Perhon panimo on kehittänyt toimintaansa viime vuosina ja olemme uudistaneet tuoteperhettämme pienin askelin. Kaupallisen toiminnan lisäksi panimomme toiminnasta iso osa liittyy opetukseen ja koulutukseen.

Kerro mitä uusia oluita olette tänä vuonna tehneet ja onko jotain vielä tulossa?

30-vuotisjuhlan kunniaksi valmistimme Rohkea Amber Alesta vahvemman ja rohkeammin humaloidun IPA-version. Tämä 6,8% versio on mukavan maltainen ja tuhti IPA brittiläisillä estereillä ja humaloinnilla. Olemme myös suunnitelleen oluen Perhon Juustolan tuotteiden kanssa nautittavaksi. Bière Pour La Fromage on hieman hapan, brettalla jatkokypsytetty ja Nelson Sauvinilla aromihumaloitu farmhouse ale, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi Perhon Rehtori-sinihomejuuston kanssa. Tänä vuonna on julkaistu myös oma hefeweizenimme Valpas sekä kölsch-tyylinen juontiolut Rento.

Kehu työkaveria!

On uskomatonta, kuinka hyvin koko Perho Liiketalousopistossa suhtaudutaan panimon toimintaan –  sitä tuetaan ja siitä ollaan kiinnostuneita. Erityisesti Perho Prossa vallitsee hyvä ryhmähenki, sillä esimerkiksi isot pullotustarpeet tehdään talkootyönä ja kaikki osallistuvat katsomatta toimenkuvaan.

Minkä juoman korkkaat perjantaina ja miksi?

Perjantaina, jos en korkkaa jotain oman panimomme tuotetta, päädyn mitä todennäköisemmin nautiskelemaan Bishop’s Fingerillä. Se on mielestäni upea bitter ja sen luokse haluaa palata aina uudestaan. Hyvänä varavaihtoehtona olkoon Saison Dupont.

Perhon Panimo on Helsingin vanhin toiminnassa oleva panimo. Panimo on opetuspanimo ja osa Perho Liiketalousopistoa. Ravintolalla on myös ulosmyyntioikeudet. 

Kuva: Teemu Lehdon arkisto 

Katso lisää:

Juomaposti kysyi, Nokian panimo vastasi!