Masis perustaa uuden panimon ja taproomin Otaniemeen
Espoolainen Masis Brewery muuttaa Otaniemeen, VTT:n entiseen panimolaboratorioon, kivenheiton päähän Fat Lizard -pienpanimosta. Näin Otaniemessä on keväällä 2025 taas kaksi panimoa.

Janne Palo ja panimokoira Maltti uuden tilan edessä.
Espoon Otaniemi saa pian uuden käsityöläisoluiden olohuoneen, kun Masis Brewery avaa alkukeväästä ovensa VTT:n entisissä panimolaboratorion tiloissa osoitteessa Tietotie 2.
Panimon oluentekijä ja yksi perustajista, Janne Palo on muutosta innoissaan: – Toissa viikolla allekirjoitettiin vuokrasopimus. Meille tämä on älyttömän hyvä paikka, näin saamme panimon yhteyteen myös taproomin ja myymälän. Paikka on hieman haastava, koska se on kahdessa kerroksessa, mutta saamme kyllä asiat järjestymään. Meille paikan valinnassa oli tärkeää myös hyvät kulkuyhteydet ja raideliikenne, koska näin saamme oluenystäviä tulemaan paikan päälle. Panostamme ravintolatoimintaan ja taproomin lisäksi suunnittelemme sisäpihalle suurta terassia, jossa voi kesäisiä olla myös erilaisia pop-upe:ja. Haluamme panostaa tulevaisuudessa bändioluiden kautta vientiin ja olla entistä enemmän varsinkin metallimusiikkitapahtumissa mukana, uusi panimo ja iso terassi mahdollistavat myös tämän.
Masiksen panimolaitteisto siirretään Keralta Otaniemeen, mutta Palon mukaan kesäksi on tilattu lisää käymistankkeja, jotka mahdollistavat myös tuotannon monimuotoisuuden ja tehostamisen: – Meille tulee pienempiä käymistankkeja, joilla saamme tehtyä erikoisuuksia ja kokeilevia eriä mm. taproomiin ja tapahtumiin. Näin voimme myös pienillä erillä miettiä, mihin suuntaan haluamme olueteolla mennä. Lisäksi tulee myös vaakatankkeja, joissa saadaan lager-olut kypsymään tehokkaammin.

Uutta panimotilaa Otaniemessä.
Masiksen vuosituotanto on ollut viime vuonna 50 000 litraa mutta uuden panimon kanssa tarkoituksen on kasvattaa litroja kaksinkertaiseksi parin seuraavan vuoden aikana.
Palon mukaan panimo halusi jäädä nimenomaan Espooseen.
– Meille Espoo on tärkeä – mainostimmehan kiertolaispanimoaikoina olevamme ”Suomen espoolaisin kiertolaispanimo”. Uuden panimon etsiminen ei ole ollut helppoa, katsoimme tässä yli vuoden aikana noin parikymmentä paikkaa, Espoon lisäksi myös Helsingistä ja Vantaalta, mutta tähän ratkaisuun olemme hyvin tyytyväisiä.

Uutta panimotilaa sisältä.
Masis Brewery – ystäväpariskuntien harrastuksesta panimoksi
Vuonna 2020 perustettu Masis Brewery on kahden ystäväpariskunnan harrastuksesta ja unelmasta liikkeelle lähtenyt hanke, joka sai alkunsa kiertolaispanimona ja viime viime vuodet panimo on toiminut Keran halleilla omissa tiloissaan.
Masis Breweryn yksi perustajista Janne Palo aloitti olutmatkansa harrastajana, mutta intohimo käsityöläisolueen johti lopulta uranvaihtoon IT-alalta oluentekijäksi. Muihin perustajiin kuuluvat Palon puoliso Laura Kanninen sekä Timo Parkkinen ja Terhi Parkkinen. Panimon viidenneksi pääosakkaaksi vuonna 2022 tullut Väiski Syväoja on täydentänyt yrityksen osaamista myynnin ja tapahtumatuotannon osalta.

Kuva: Lassi Karhulahti
Palo uskoo vakaasti pienpanimon ja yhteisöllisyyden voimaan myös synkempinä aikoina. -Pienpanimot ovat selviytyjiä. Innovaatio, rohkeus ja yhteistyö ovat avaimet, joiden avulla voimme vastata haasteisiin ja tarjota ihmisille jotain aidosti merkityksellistä. Tämä on paikka, jossa paikallisuus ja luovuus yhdistyvät.
Masis Breweryn muutto toteutuu helmi- ja maaliskuun aikana, taproom ja panimokauppa on tarkoitus avata jo maaliskuussa. Avajaisten päivämäärästä ilmoitetaan pian.
Kuvat: Masis Brewery