Maku Brewing aloittaa oluenteon Panimoravintola Bruuverissa
Uudistetun panimokonseptin ensimmäiset oluet lasketaan asiakkaiden tuoppeihin huhtikuun ensimmäisellä viikolla.
Kampin kauppakeskuksessa sijaitsevan Panimoravintola Bruuverin oluiden teosta vastaa jatkossa Maku Brewing, joka laajentaa samalla toimintaansa Tuusulasta Helsingin keskustaan. Social Brewing Lab by Maku Brewing -nimen alla toimiva kokonaisuus jatkaa innovatiivisten oluiden kehittelyä. Vuonna 2006 perustettu Panimoravintola Bruuveri on koko toimintansa ajan kuulunut arvostetuimpien suomalaisten käsityöläispanimoiden joukkoon.
“Haimme Bruuverin Social Brewing Lab -konseptiin luotettavaa kumppania, joka pystyy tuomaan maukkaan ja laadukkaan lisän ravintolan jo ennestään laajaan tarjontaan. Maku Brewingin ennakkoluuloton tapa lähestyä tämän päivän oluiden valmistusta sekä maine osaavana panimona vakuuttivat meidät. Sopimus yhteistyön käynnistämisestä syntyi helposti”, perustelee Panimoravintola Bruuverin toimitusjohtaja Markku Niveri.
Oluiden valmistumista voi edelleen seurata lasiseinän takaa ravintolan kabinetin puolella. Tavoitteena on keskimäärin yksi uusi olut joka viikko.
“Haluamme kehittää Bruuverin toimintaa tarjoamalla uusia olutelämyksiä ja nyt myös Maku-kokemuksia. Nostamme paikan päällä valmistetut oluet keskeiseksi osaksi ravintolan valikoimaa. Tavoitteenamme on, että joka viikko hanassa olisi tarjolla ainakin yksi omassa panimossa valmistettu uusi olut”, Niveri kertoo.
Valmistelut Maku Brewingin panimotoiminnan käynnistämiseksi Panimoravintola Bruuverissa ovat jo hyvässä vauhdissa. Vastuun oluiden valmistuksesta Bruuverissa ottaa Makun lukuisten reseptien kehittäjä ja oluiden tekijä Juhani Repo.
Repo lupaa, että Social Brewing Lab by Maku Brewing -nimellä kulkevasta panimosta tullaan näkemään laaja kattaus erilaisia oluttyylejä ja -makuja unohtamatta Makulle ominaisia India Pale Aleja.
”Pienet valmistusmäärät mahdollistavat aiempaa leikittelevämmät reseptit sekä entistä rohkeammat Makun oluet. Social Brewingin Labin uudet oluet ovat heti tuoreeltaan maistettavina ja arvioitavina Bruuverin hanoissa”, Repo sanoo.
Maku Brewing tulee yhä näkyvämmäksi osaksi pääkaupungin käsityöoluiden tarjontaa. Yhteistyön myötä Maku Brewing saa Helsingin keskustaan kaipaamansa uuden kotipaikan Tuusulan panimon rinnalle. Samalla panimo ja tuotteet tulevat Bruuverin asiakkaille paremmin tunnetuiksi.
”Bruuverissa voimme järjestää aiempaa helpommin maistelutilaisuuksia ja oluidemme lanseerauksia. Ja onhan se upeaa, että Kampista löytyy pian mesta, jossa on aina useita meidän oluita hanassa tuoreina ja maukkaina”, kertoo Maku Brewingin toimitusjohtaja Ville Makkonen.
Ensimmäiset Makun Bruuverissa panemat oluet kaadetaan asiakkaiden tuoppeihin keskiviikkona 6. huhtikuuta, jolloin Bruuveri ja Maku Brewing kutsuvat kaikki oluiden ystävät maistamaan laajaa kattausta Social Brewin Labissa valmistuneita Makun oluita.
Lähde ja kuva: Maku Brewing ja Bruuveri