Olutposti Lontoossa (osa 3)
Olutposti kokosi ryhmän lukijoitaan ja suuntasi Lontooseen Great British Beer Festivalille ja tutustui samalla myös paikallisiin panimoihin. Reissulta saatiin mukaan todella kattava monimediallinen raportti videoineen.
Lue tästä Olutposti Lontoossa osa 1
Lue tästä Olutposti Lontoossa osa 2
KeyKeg olutpakkaukset olivat saanet tapahtumaan oman osastonsa. CAMRAn vapautettua ne taannoin järjestön tapahtumiin cask breathereiden ohella, saatiin tapahtumaan paljon uusia oluita ja tuottajia. KeyKeg systeemissä olut pakataan muoviseen pussiin säiliön sisään. Paineilma tai hiilidioksidi pumpataan hanasta laskettaessa säiliön ja pussin väliin, jolloin se ei kosketa itse olutta. Viime vuonna CAMRAn hyväksynnän saivat myös cask breather laitteet, jotka syöttävät matalapaineista hiilidioksidia cask-tynnyriin juomaa laskettaessa. Kummassakaan tekniikassa hiilidioksidi ei sekoitu itse olueen pitäen sen real alen määritelmän mukaisena. Järjestön mukaan vapautukset edistävät olutkulttuuria paremmin kuin rajoitukset. Tavallisista keg-tynnyreistä myytävä hiilihapotettu olut on ollut valtaamassa alaa pubeissa jo pitkään perinteisten tekniikoiden kustannuksella.
”Haluamme ensisijaisesti edistää olutkulttuuria, emmekä vain kertoa ihmisille mitä he saavat juoda ja mitä eivät”, summaa CAMRAn toiminnanjohtaja— Nik Antona.
Yksi KeyKeg-alueen esillepanijoista oli etelä-walesilainen Champioship Beer of Britain Supreme Champion palkinnon 2015 pokannut Tiny Rebel. Panimon toimitusjohtaja Bradley ”Brad” Cummings maistatti firman mainioita oluita ja kertoi panimon taustoista.
GBBF -tapahtuma on muutakin kuin olutta. Esillä oli myös tisleitä ja jopa viinejä, joskin sivuosassa. Huomiota herättivät myös perinteisten pubipelien oma osasto sekä tietenkin vanhojen olutaiheisten oheistuotteitten myymälä. Pubipelejä esittelee videolla innokas CAMRAlainen Mark Calvert.
Pitkän festivaalipäivän jälkeen ryhmä suuntasi takaisin Lontoon pubien ja nähtävyyksien pariin ja lopuksi takaisin hotelliin.
Aamulla matkalaisia odotti taas muhkea englantilainen aamiainen. Matkatavarat mukaan ja lähtö hotellilta Tonghamin kylään Surreyn maakuntaan, jossa noin pari tuntia aamiaisisesta seurasi pubilounas.— Sen jälkeen seurasi vierailu Hogs Back -panimolle. Panimon edustaja Steve Tomblin esitteli asiantuntevasti panimon tilat ja tuoteet. Hogs Back tuottaa ja kerää itse käyttämänsä humalat paikallisen maatilan humalafarmilla. Neljän lajikkeen (Farnham White Bine, Fuggles, Cascade ja Pioneer) sato on siis taattua brittihumalaa alusta loppuun.
Olutta tuli taas napa täyteen ja maistelun jälkeen seurasi lähtö kohti Heathrown lentokenttää, mistä Finnair toi väsyneen ryhmän kotimaisin siivin takaisin Helsinkiin.
Kyseessä oli tosiaan Olutpostin ensimmäinen vierailu GBBF -tapahtumaan, mutta tuntuu siltä, että se ei jää viimeiseksi.
Lue tästä Olutposti Lontoossa osa 1
Lue tästä Olutposti Lontoossa osa 2
Lue myös— Tuhannet tarinat kohtaavat Lontoon pubeissa
Video,tekstit ja kuvat: Cyde & Mikko