Kokeile kesäistä raparpericocktailia!
Raparperin kirpeä maku soveltuu oivasti kesän cocktaileihin, ovat ne sitten alkoholilla ryyditettyjä tai alkoholittomia. Tässä helppo ja raikas cocktail, jonka voit tarjota vaikka mökkivieraille!
Kesäinen raparpericocktail
- 6 vartta raparperia
- 1 dl sokeria
- 2 dl omenamehua
- Ripaus vaniljasokeria
- Ripaus mustapippuria
Jos haluat alkoholillisen juoman: 2 cl vaaleaa rommia/henkilö
Lisäksi:
- Jäitä
- Hiilihapollista kivennäisvettä
- Keto-orvokkeja (voit poimia suoraan metsästä)
- Basilikan tai saksankirvelin lehden
Laita pienee kattilaan pilkotut raparperit, sokeri, omenamehu ja mausteet, keitä raparperit pehmeäksi. Painele kunnolla massa siivilän läpi pari kertaa, että saat kaiken mehun talteen (laita jäänyt raparperimassa talteen ja syö vaikka jugurtin kera aamupalaksi).
Laita laseihin jäitä, sitten rommi, täytä yli puolet raperperimehulla ja loput kivennäisvedellä. Sekoita varovasti, koristele keto-orvokilla ja basilikalla.
Kuvat:Anikó Lehtinen
Katso myös: