KOFF Jouluolut tulee tänä vuonna Nurmijärveltä

KOFF Jouluolut tulee tänä vuonna Nurmijärveltä, uudistavan viljelyn menetelmiä käyttävältä Myyrinmaan tilalta. KOFF Jouluoluen mallasohran voi jo 17. kerran jäljittää pellolleen.

Viljelijä Jussi Myyrinmaa.

Vuodesta 1987 valmistetun Suomen, vanhimman jouluoluen mallasohra on tänä vuonna viljelty Myyrinmaan tilalla Nurmijärven Perttulassa. Edellisvuosien tapaan mallasohra on viljelty uudistavan viljelyn menetelmiä käyttäen. KOFF Jouluolut on Itämeri-ystävällinen olut.

Omaa maata Myyrinmaan tilalla on noin 80 hehtaaria, vuokramaineen puitavaa alaa on yli 300 hehtaaria. Tilalla viljellään paljon erilaisia kasveja – leipäviljoja, mallasohraa, kuminaa ja sokerijuurikasta. KOFF Jouluoluen ohra on Vanille- ohramallaslajike.

Uudistavan viljelyn menetelmiä tilalla on käytetty jo kymmenisen vuotta, jolloin suorakylvö aloitettiin. Maata muokataan mahdollisimman vähän ja maa on kasvipeitteisenä ympäri vuoden. Tilalla käytetään viljan kuivaamiseen bioenergiaa, joka saadaan omasta metsästä. Peltojen reunoilla on kukkakaistoja, joiden hunajakukat houkuttelevat pölyttäjiä.
-Viime vuosina mukaan ovat tulleet myös kerääjäkasvit, joilla haetaan maan multavuutta, lisää juurimassaa ja siten eliöille paremmat olosuhteet. Uudistavan viljelyn menetelmät ovat parantaneet tilan maaperää, esimerkiksi lierojen määrä on lisääntynyt huomattavasti. Ilmastotyössä jokaisella on oma vastuunsa, myös meillä viljelijöillä, kertoo viljelijä Jussi Myyrinmaa.

-Tämän vuoden jouluoluen tuottajalla, Jussi Myyrinmaalla, on vahva visio tilansa kehittämisestä ja uudistavan viljelyn työkalupakin hyödyntämisestä mallasohran viljelyssä. Jussi panostaa uuden oppimiseen, joka on keskeistä uudistavassa viljelyssä, ja hän osallistuu aktiivisesti tiedon- ja kokemustenjakoon niin viljelijäverkostoissa kuin tutkimushankkeissa,  kertoo Baltic Sea Action Groupin Sofia Seivo.

– Uudistavalla viljelyllä ja maatalouden ilmastopäästöjen pienentämisellä on merkittävä rooli vastuullisuusohjelmassamme Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs. KOFF Jouluoluen mallasohra on tuotettu uudistavan viljelyn menetelmiä käyttäen tavoitteena parantaa maan kasvukuntoa ja lisätä hiilensidontaa. Uudistava viljelymenetelmä tukee myös luonnon monimuotoisuutta sekä vähentää ravinnehuuhtoumia vesistöihin. Sinebrychoff on edelläkävijä, joka muuttuvassa toimintaympäristössä haluaa esitellä kestäviä toimintatapoja ruoantuotannon arvoketjussa. Oma tuotantomme on hiilineutraalia ja jatkossa katse kohdistuu arvoketjumme eri osa-alueisiin ilmastopäästöjen vähentämiseksi, kertoo Sinebrychoffin ympäristökoordinaattori Hanna Palomäki.

KOFF Jouluolut on kullanruskea, pehmeä ja täyteläinen wieniläistyylinen lager. Tummaksi paahdettu ohramallas ja Saaz-humala tuovat olueen joulun aromeja. KOFF Jouluolut on saatavilla lasipullossa ja tölkissä 4,5 % vahvuisena.

Tuotetiedot:
KOFF Jouluolut 4,5 %
Ainesosat: vesi, ohramallas, ohra, humala.
Oluttyyppi: Wieniläistyylinen lager
Alkoholi: 4,5 til-%
Kantavierre: 12,2 %Plato
Väri: 40 EBC
Katkerot: 20 EBU

Lähde ja kuvat: Sinebrychoff

Katso lisää:

Sinebrychoffin syksyn panimojuomauutuudet