Kesäruokaa: siiderimehustetut tomaatit

Siiderillä saa mukavaa makua kesän kasviksiin. Kokeile maustaa siiderillä vaikka tomaatteja, kesäkurpitsaa tai paprikaa!

Kaupan tomaatit saattavat olla välillä vähän vihreitä tai vetisiä, mutta mehustapa ne pannulla siiderin kera, niin saat niiden maun esiin.

Siiderimehustetut tomaatit

  • 12-14 pikkutomaattia
  • Oliiviöljyä
  • 1 dl puolimakea/makeaa omenasiideriä
  • Suolaa ja mustapippuria

Laita paistinpannulle öljyä ja tomaatit, paista hetken. Lisää siideri, anna tomaattien mehustua hetken, mutta niin että tomaatit eivät hajoa täysin mössöksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Käytä liemi salaatinkastikkeeksi tai paistettujen vihannesten tai kanan päälle, tomaatit lisäkkeenä mihin vain. Tässä lohisalaatin lisukkeina, lasissa puolikuivaa siideriä.

VINKKI: Kokeile myös paprikalla (2 kpl) tai kesäkurpitsalla (1 kpl).

Kuvat Anikó Lehtinen

Katso myös:

Grillikesään siiderikasviksia jugurttipippurikastikkeen kera