Joulukauden olut ja ruoka -tasting
Pikkujouluihin tai joulun rauhaan voi kauden herkuista rakentaa oman olut- ja ruoka-tastingin, jossa pääsee joulun makuihin kiinni erilaisten oluiden kanssa. Kokeile vaikka näitä yhdistelmiä, joista saat vinkit myös joulupöytään.

Graavi- tai loimulohi – vaalea saksalaistyylinen vehnäolut
Kalan suolaisuus pehmenee hedelmäisen oluen ansioista ja toisaalta oluen runsas banaanisuus sopii lohen umamaisen maun kera.
Pekoniin kääritty luumu – maltainen vienna lager tai amber ale
Mehevän savuinen pekoniluumu saa kaverikseen maltaisen oluen, missä maltaan makeus tasapainottaa pekonin suolaisuutta, samalla kuin luumun hedelmäisyys tukee oluen humalointia.
Suklaakonvehdit – marjainen hapanolut
Maitosuklaiset konvehdit nauttivat happaman marjaisista oluista, joiden kirpeys tuo esiin suklaan hienovaraisia aromeja.
Sinihomejuusto ja pipari – karamellimaltainen IPA
Monimakuinen, klassinen jouluherkku sinihomejuusto piparilla on erinomainen pari aromikkaasti humaloidulle, karamellimaltaiselle IPA-oluelle, jossa sinihomejuuston suolaisuus ja oluen humalointi yhtyy upeasti.
Kuvat: Anikó Lehtinen





