Jaskan Kaljat: Suomalaiset pienpanimot tutuksi – Ohrana Krouvi Panimo

JaskanKaljat -olutblogin suomalaiset pienpanimot tutuksi -juttusarjassa vuorossa on Ohrana Krouvi Panimo ja samalla tutustutaan, että minkälainen herra on panimolla häärivä Jani Suomalainen. Tämän juttusarjan ideana on tuoda suomalaisia pienpanimoita ja oluidentekijöitä esille.

Panimon virallinen nimi?
Marsin Panimo Oy

Perustamisvuosi?
2016

Panimon sivut: www.ohranabrewery.fi

Ohrana Krouvi Panimo Facebookissa

Kerrotko lyhyesti mikä on Ohrana Krouvi Panimo?
Kellaripanimo Helsingin Kaartinkaupungissa Korkeavuorenkadulla.

Mistä panimon nimi tulee?
Ohrana oli Tsaarin aikainen salainen poliisi, jonka päämaja oli vajaan 100m päässä. Tavallaan SuPon esiasteita jollain tavalla.

Kuva: Ohrana

Kuinka panimo sai alkunsa?
Lyhyesti varmaankin haaveesta perustaa oma panimo ja kollegoiden päähänpistosta.

Miksi perustit panimon juuri Helsinkiin Korkeavuorenkadulle?
Tilat löytyivät tästä Korkeavuorenkadulta. Samalla kadulla on myös osakkaiden muita ravintoloita.

Kuva: Ohrana

Kuinka monta työntekijää panimolla on?
1

Onko jotain alun vaikeuksia ollut panimon perustamisessa?
Ainahan niitä on. Tilojen remontointi, laitteiden toimitus viivästykset.

Hienoja asioita panimon pyörittämisessä?
Saa toteuttaa itseään ja nautiskella hyvästä juotavasta.

Huonoja asioita panimon pyörittämisessä?
Alkoholin lainsäädäntö ehkä päällimmäisenä. Joskus pitkiä ja raskaita päiviä.

Kuva: Ohrana

Olutvalikoima tällä hetkellä?

  • Kölssi, kölsch-tyylinen 4,7% maltainen janojuoma
  • Golden Ale, belgityylinen 5% golden ale
  • Apa,—  5,7% amerikan pale ale
  • Red Ale, 5,7% rukiilla ryyditetty pehmeä red ale
  • Ny Otti Ohranaleipä (Bun Not Intended), 5,7% Hiisi Panimon kanssa tehty collabo, missä käytettiiin ylijäämä mäski hyväksi leivän muodossa ja lisättiin olueeseen mukaan.
  • Bun Intended 6,2% india porter Hiisi Panimolla valmistettu, korvapuusteilla maustettu
  • Mustalista, 10% imperial stout
  • Vehnä 6,6%, ur-weisse henkinen vehnäolut
  • Bärliineri 4,2% kevyt kattila hapatettu berliner weisse
  • Siideri 4,5% kuiva raikas omenasiideri
  • Ja tietysti myös Koira-olut karvakamuille
Kuva: Ohrana

Mitä on tulossa lähiaikoina?
Sessio-Ipaa ainakin, dubbeliakin jossain vaiheessa jahka kypsyy joskus. Ja vielä parempia eriä vanhemmistakin tuotteista.

Mitä on odotettavissa tulevaisuudessa tuotteiden ja muuten panimon osalta?
Mahdollisesti saatavuus myös pullo/tölkki tavarana, sillä tällä hetkellä pelkästään hanassa kaikki tuotteet.

Mitä olutvalikoimanne kertoo panimostanne?
Pyrimme olemaan maistuva ja monipuolinen panimo tasapainoisilla tuotteilla.

Teiltä saa myös ruokaa. Kerrotko niistä vähän enemmän?
Meiltä saa semmoista kivaa lohturuokaa. Lämpimiä leipiä, jossa on käytetty hyväksi oman panimon mäskiä. 4 vaihtoehtoa eri täytteillä mm. lihamurekkeella, savumuikuilla, suolakurkulla ja punajuuriherne-pihvillä. Lisäksi pientä muuta suolaista oluen kylkeen.

Kuva: Ohrana

Huomasin, että järjestätte tastingeja. Kerrotko hieman niistä?
Helpommillaan pääsee maistamaan baarissamme 5 x 1,5dl maistelusetin 15€ ja lisäksi järjestämme panimokierroksia tastingeineen seurueille.—  Mukaan saa vaikka ruokapaketin eli kaikki periaatteessa löytyy kaveriporukalle tai yritysporukan illanviettoa ajatellen.

Minkä verran olutta valmistuu tänä vuonna?
Vajaa 30 000 litraa suurin piirtein.

Ensi vuoden tuotantotavoite?
No jos tuplat tuosta saa niin aika kiva.

Kuva: Ohrana

Millä erotutte muista suomalaisista pienpanimoista?
Erityylisillä oluttyyleillä sekä tasapainoisilla ja maistuvilla oluilla.

Kuinka Suomessa pitäisi alkoholilainpykälät olla, että olisi hyvä?
Panimoiden ja ravintoloiden ulosmyynti nyt ainakin pitäisi saada. Toki verotus anniskelussa ja valmistuksessa voisi olla kaikin puolin kevyempi.

Kerro jotain muuta panimosta?
Baarimme suoraan alapuolella kellarissa toimiva kompakti panimo, jossa eräkoko n.800L.

Panimohenkilöt:

Kuva: Ohrana

Kuka olet?
Jani Suomalainen

Kerro itsestäsi lyhyesti?
Koulutukselta baarimestari, joka innostui oluesta hieman liikaakin.

Toimenkuvasi panimossa?
Kaikki mitä panimossa tapahtuu.

Ensikosketus oluisiin?
Täysi-ikäisenä mutta ravintolakoulussa taisi olla hieman laajemmin ja tarkemmin.

Kuinka ajauduit pienpanimoalalle?
Oman haaveen toteuttamisen kautta ja tilaisuuden joka mahdollisti tuon haaveen toteuttamisen.

Minkälainen oli ensimmäinen itse valmistamasi olut ja kuinka se onnistui?
Kampin Teerenpelissä joku pale ale tyylinen tais olla. Toki oli siinä panimomestari Mikko Salmi mukana.

Mitä olut sinulle merkitsee?
Nautintoa ja hyviä kavereita.

Mitkä muut kaupalliset oluet ovat suosikkejasi? Kotimainen ja ulkomaalainen suosikki?
Malmgård Columbus Pale Ale ja Rodenbach Caractere Rouge.

Keksi kysymys itsellesi ja vastaa siihen?
Milloin pidät lomaa? No sitten kun kerkee.

Minkälaiset terveiset haluat kertoa JaskanKaljat -olutblogin seuraajille?
Tervetuloa maistelemaan!