Olutpostin itsenäisyysmenu: camembert&punajuurisalaatti, stoutmarinoitua filettä ja portterikakkua vadelmaraidalla
Olutpostin itsenäisyyspäivän menu on juhlavasti camembert&punajuurisalaatti, stoutmarinoitua filettä sienisipulikaramellin kera ja portterikakkua vadelmaraidalla. Nyt kauppaan hankkimaan ainekset ja eikun kokkailemaan!
Stoutmarinoitua sisäfilettä ja sienisipulikaramellia, paahdetut perunat
Noin 150 g sisäfilettä/henkilö tai muuta hyvää lihaa
Marinadi:
- 2 dl stout-olutta
- 2 rkl öljyä
- 1 oksa rosmariinia
- 1 rkl hunajaa
- suolaa ja mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset ja hiero lihaan. Jätä liha marinoitumaan yön yli. Pyyhi marinadi. Voit ottaa marinadin talteen ja keittää siitä kerman kanssa kastikkeen.
Sienisipulikaramelli:
- 2 dl kuivattuja sieniä
- 1 sipuli viipaleina
- 3/4 dl öljyä
- 1 dl palmu- tai ruokosokeria
Liota sienet vesitilkassa, valuta ylimääräinen vesi pois. Paahda sienet ja sipuli sokerissa ja öljyssä oikein tahmean ruskeaksi sekoitellen. Anna jäähtyä hetken.
Yrttipaahdetut perunat:
- Noin 6-8 perunaa
- 2 dl yrttejä
- 1 rkl makeaa paprikajauhetta
- öljyä
Viipaloi perunat ohueksi ja liota niitä vedessä noin 15 minuuttia. Kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Silppua yrtit pieneksi ja sekoita ne isossa kulhossa öljyn, paprikajauheen ja suolan kanssa. Laita perunat mukaan ja pyörittele niitä kulhossa kunnolla. Levitä uunipellille leivinpaperille ja paista uunissa noin 20 minuuttia 220 asteessa. Ota kulhoon jäänyt yrttiseos talteen, voit lusikoida sen valmiiden perunoiden päälle.
Paista pihvit nopeasti ja tarjoile ne sienisipulikaramellin, yrttipaahdettujen perunoiden ja raikkaan salaatin kera. Valitse mieleisesi kotimainen tumma olut seuraksi.
Alkuruuaksi Olutposti ehdottaa punajuurisalaattia lämpimällä juustolla ja jälkiruuaksi portterikakkua vadelmaraidalla.