Helsinki Distilling Companyn viskeille suitsutusta Jenkeistä
The Helsinki Distilling Company sai ruis- ja maissiviskeilleen huippuarviot Yhdysvalloissa. Juomat testasi arvostettu yhdysvaltalainen Beverage Testing Institute BevTest, joka antoi helsinkiläiselle ruisviskille 91 pistettä ja maissiviskille 92 pistettä 100:sta.
Kyseessä on suomalaisviskien merkittävin testimenestys Yhdysvalloissa. Erityisen saavutuksesta teki myös sen ajankohta, sillä tänään tulee 10 vuotta helsinkiläistislaamon ensimmäisen ruisviskin tynnyröinnistä.
The Helsinki Distilling Company lähetti Helsinki Small Batch Malted Rye Whisky Release #20 ja Helsinki Small Batch Pioneer Corn Whiskey Release #27-viskinsä yhdysvaltalaisen Beverage Testing Instituten arvioitavaksi.
Yhdysvaltalainen Beverage Testing Institute (BevTest) on yksi vanhimmista viinien, väkevien alkoholijuomien ja muiden juomien arviointilaitoksista. BevTest arvioi tuotteet sokkomaisteluilla, joissa on mukana useita arvostettuja asiantuntijoita. Tuotteita arvostellaan läpi vuoden, eikä vain yksittäisessä kilpailussa tai yhden asiantuntijan mielipiteen perusteella. BevTestin arviot ja pisteytykset ovat arvostettuja paitsi kansainvälisesti, etenkin Yhdysvaltain markkinoilla.
Molemmat helsinkiläiset viskit saavuttivat kultamitalit World Whiskies -kategoriassa, mikä kattaa perinteisten viskintuottajamaiden Skotlannin, Irlannin, Kanadan, USA:n ja Japanin ulkopuoliset maat. ”Selkeästi maissivetoinen ja kevyesti tamminen; tekee tehtävänsä todella hyvin” ja ”nuori ja erittäin hyvin valmistettu ruismallasviski, joka miellyttää valveutuneita rukiin ystäviä” luonnehti BevTest helsinkiläisiä maissi- ja ruisviskejä.
– On ainutlaatuista, että suomalaiset viskit saavuttavat meillä kultamitaleita, mutta eipä niitä ole meidän testattavana aiemmin juurikaan ollut. On selvää, että perinteisten viskintuottajamaiden ulkopuolelta tulevien, niin kutsuttujen maailmanviskien laatu viime on vuosina parantunut. Ilolla huomaamme, että myös rukiin ja maissin käyttö laatuviskien valmistuksessa on lisääntynyt. Helsinkiläisviskien saavuttamat kultamitalit tällaisessa kilpailussa kertovat paitsi niiden korkeasta laadusta, myös siitä, että ei-perinteiset viskialueet ansaitsevat yhä enemmän kansainvälistä huomiota, kertoo Beverage Testing Instituten sisältö- ja koulutusjohtaja Andrew Moldenhauer ja lisää:
-The Helsinki Distilling Companyn maissi- ja ruisviskit tarjoavat selkeästi viljapainotteisen makuprofiilin ja osoittavat tislausprosessin hienostuneisuutta, mikä tekee niistä helposti lähestyttäviä ja houkuttelevia jo nuorina. Samalla niiden makumaailmassa on syvyyttä ja moniulotteisuutta. Se saakin meidät innolla odottamaan, miten ne kehittyvät edelleen tynnyreissä pidempään kypsyessään.
Bevtestin tulokset julkistettiin 16. lokakuuta, mikä on myös The Helsinki Distilling Companyn ensimmäisen ruisviskin 10-vuotissyntymäpäivä.
-Olemme erittäin ylpeitä siitä, että helsinkiläinen maissiviskimme saavutti kultaa juuri maissiviskin kotimaassa. Yhdysvallat on tunnettu myös ruisviskiosaamisestaan, joten suomalaisen rukiin kultamitali siellä on sekin mainio saavutus. Tämän parempaa syntymäpäivälahjaa emme voisi saada, iloitsee Master Distiller Mikko Mykkänen.
BevTest -kultamitaliviskit
Helsinki Small Batch Rye Malt Whisky Release #20: Alkoholipitoisuus on 47,5 %,
”Gold color. Aromas and flavors of lemon pepper, sweet grass and golden raisins, marzipan and Play Doh, and green apple and honey with a velvety, vibrant, dry medium body and a tingling, captivating, medium-length finish with notes of candy corn, sugar cookie dough, sweetened marzipan, and black pepper Triscuit cracker. A youthful and very well-made Malted Rye Whisky that will please those that love the flavor of rye, yet it has all the core elements to get even better with a few more years in barrel; for the well-(b)read rye drinker.” 91 pistettä, BevTest, 16.10.2024
Helsinki Small Batch Pioneer Corn Whiskey Release #27: Siuntiossa kasvaneesta maissista Helsingissä tislattu puhdas maissiviski. Alkoholipitoisuus on 43 %.
”Light golden amber color. Aromas and flavors of leather and kettle corn, browned almond flour, Corn Pops and Play Doh, and honey graham crackers with a velvety, vibrant, dry medium body and a tingling, compelling, medium-length finish with accents of corn pops, caramel corn, graham cracker, and molasses on roasted corn and oats. Very corn forward and light on the oak, it does the job and does it damn well; great for a highball with lemon.” 92 pistettä, BevTest, 16.10.2024
Lähde ja kuvat: The Helsinki Distilling Company