Helsinki Beer Festivalin Vuoden olutravintola on oululainen Rooster
Roosterin valinnassa painoarvoa sai ravintolan intohimoinen suhtautuminen erityisesti kotimaisiin oluisiin.
Muiksi vahvuuksiksi mainittiin viihtyisyys, muuntautumiskykyisyys ja kokonaisvaltainen ravintolakokemus. Roosterin tavoitteena on tukea paikallisia panimoita ja ja kotimaista pienpanimotoimintaa yleensä.
”Valinta tuli totta kai yllätyksenä, vaikka olemmekin tietoisesti tehneet töitä, että saisimme huomiota olutkulttuurille. Kun perustimme neljä vuotta sitten pubin kellariin, halusimme uudistaa pubikulttuuria ja tuoda esiin craft-olutta, mikä vielä silloin oli erikoinen ajatus. Nythän se on jo normi, että tarjotaan laajaa käsityöoluiden valikoimaa”, kertoo Roosterin ravintoloitsija Tomi Kukkonen.
Vuoden olutravintola 2019 valitsijaraadissa olivat mukana— Anikó Lehtinen,— Mariaana Nelimarkka, Jarkko Nikkanen,— Hannu Nikulainen,— Sakari Nupponen ja Mikko Salmi.
Kuva: Anikó Lehtinen