Grillattu leipä ja olutchimichurri
Kokeile viikonlopun herkkuhetkiin grillatun leivän ja olutchimichurrin yhdistelmää, oluen kanssa totta kai!
Chimichurri
• 2 valkosipulinkynttä pienittynä
• 1 dl oliiviöljyä
• 1 dl belgityylistä vehnäolutta
• 2 kourallista lehtipersiljaa hienonnettuna
• 1 tl suolaa
• 1 tl mustapippuria
• ½-1 tl chilijauhetta maun mukaan
Laita kaikki chimichurrin ainekset tehosekoittimeen ja surauta. Tarkista maku, lisää suolaa tai pippuria tarpeen mukaan. Grillaa leipätikkuja ja dippaile chimichurriin vaikka halloumi-melonisalaatin seuraksi.
Juomasuositus: Mausteinen saison, raikas lager, maustamaton hapanolut kuten berliner weisse tai gose.
Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen
Resepti on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 2/2022.