Olvi Juomaposti syksy 2025
Juomatutka Juomaposti

Glögejä joka makuun

Katso Juomapostin glögireseptit. Tätä kylmän vuodenajan höyryävää juomaan voi tehdä niin oluesta, siideristä, viinistä kuin tisleistäkin!

Jouluinen omenarommiglögi (4:lle)

  • 8 cl tummaa rommia
  • 8 cl Cointreau-likööriä tai muuta sitruslikööriä
  • noin 5 dl suodattamatonta omenamehua tai makeahkoa omenasiideriä
  • pari tähtianista
  • kanelitanko
  • 1/3 chili(jätä pois  jos et tykkää tulisesta)
  • pala appelsiinikuorta
  • koristeeksi: kuivattuja omenaviipaleita

Laita kaikki aineisosat paitsi alkoholi kattilaan ja lämmitä.  Ota chili pois minuutin jälkeen. Annostele alkoholit laseihin, 2 cl molempia. Kaada omenamehu/siideriseos siivilän kautta laseihin. Koristele omenaviipaleilla. Nauti vaikka piparien tai suklaakeksien kera.

Mausteinen kirsikkaglögi

  • 1 plo (0,33 l) makeaa kriek-olutta
  • 1 mandariinin mehu
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko

Laita ainekset kattilaan ja lämmitä, mutta älä kiehuta, vaan ota pois liedeltä heti kun neste alkaa höyrystyä. Ongi kaneli- ja vaniljatanko pois (huuhtele ja laita kuivamaan, sen voi käyttää glögiin useaan kertaan). Kaada lämmin glögi laseihin ja nauti heti.

VINKKI: Muista että alkoholin haihtumislämpötila on 87 astetta, ja siksi jos haluat että glögissä on oluen alkoholi jäljellä, niin on tärkeätä ettei anna sen kiehua.

Mausteinen siideriglögi (4:lle)

Siideriglögisiirappi:

  • 2 dl ruokosokeria
  • 3 dl makeaa omenasiideriä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • 4 tähtianista
  • 5 neilikkaa
  • 1 appelsiinin kuori

Paahda sokeria kevyesti pannulla. Lisää sitten siideri ja mausteet. Keitä hiljaisella lämmöllä noin tunnin kunnes muuttuu siirappimaiseksi, siivilöi mausteet pois kuumana. Jäähdytä. VINKKI: Voit tehdä myös isomman annoksen, sillä siirappi säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.

Yhteen annokseen:

  • 2 dl siideriä:
  • 1 cl siideriglögisiirappia

Lämmitä omenasiideriä kattilassa (älä anna kiehua) ja mausta se siirapilla. Tarjoile heti.

 

Sangia – glögi

  • 1 l 8% punaviiniä
  • 2 dl omenamehua
  • 1 appelsiini viipaleina
  • 1 sitruuna viipaleina

Laita kattilaan viini, omenamehu ja sitrukset. Lämmitä, mutta älä anna kiehua. Lisää sitrukset ja anna hautua hetken. Nauti.

Orange&Pumpkin Spice  -glögi

Mittaa shakeriin tai isoon hillopurkkiin siirappi, appelsiinimehu (ja alkoholi) ja jäät. Ravista voimakkaasti, ja kaada jäiden päälle pitkään lasiin. Täytä lasi ginger alella ja sekoita varovasti. Tarjoa appelsiinisiivun kera.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Juomaposti Laitilian Kukko 2025