Collective Arts Brewing yhdisti oluen ja taiteen markkinoinnin
Kanadalainen panimo Collective Arts Brewing käyttää varsin mielenkiintoista markkinointistrategiaa tuotteidensa menekin maksimoimiseksi ja tekee samalla tunnetuksi taiteilijoita ympäri maailman.
Toronton lähellä Ontariojärven rannalla, Hamiltonin kaupungissa toimiva Collective Arts Brewing panimo lanseeraa jokaisen oluensa etiketeissä sarjan kuvataidetta uusilta tekijöiltä. Sarjassa saattaa olla jopa 50 erilaista taideteosta. Sarjan olut on siis aina sama, mutta etikettejä voi valikoida makunsa mukaan.
Taiteen yhdistäminen tuotemarkkinointiin ei ole ideana mikään uutuus, mutta taiteilijalähtöisyys on ainakin kirjoittajalle lähtökohtana uusi.
Kyseinen Panimo ei pyri vaikuttamaan teosten ulkoasuun muuten kuin valikoimalla teokset ja taiteilijat. Valintaraatikin yhtiön sivujen mukaan koostuu osin taidekollektiivin jäsenistä. Jokainen etiketti on skannattavissa Blippar mobiilisovelluksella ja se ohjaa suoraan panimon sivuille kyseessä olevan taiteilijan osioon, mistä saa halutessaan vaikka taiteilijan yhteystiedot tai portfolion. Panimon sivuilla on myös muiden taiteilijoiden kuten muusikoiden esittelyjä. Artistilinkkien takaa löytyy video jonka sponsoroi panimo itse.
Mistään pikkupanimosta ei Collective Arts Brewingin kohdalla voi puhua. Yhtiön kapasiteetti on yli miljoonan korillisen vuosiluokkaa. Tuotteita on saatavilla koko Kanadan alueelta ja myös Yhdysvaltain pohjoisimmista osavaltioista sekä myös valikoidusti Euroopasta.
Ratebeerin arviot firman oluista ovat keskimääräisesti hyvät ja oluttyyppien skaala varsin laaja perinteisistä kokeilevaan. Collective Arts Brewing toimii myös kiertolaispanimoiden tehtaana. Yhteistyökumppaneita löytyy ympäri maailman. Yhtiöllä on luonnollisesti myös verkkokauppa mistä saa oheistuotteiden lisäksi tietysti myös olutta.
Tuotteet näyttävät hyviltä kaupan hyllyllä ja voit ostaa teoksen kotiisi samantien oluen hinnalla. Voisikohan tätä taiteenkeräilyä kutsua vaikka jääkaapin sisustamiseksi tai tuunaamiseksi? Vakiintunutta termiä tuskin on. Etikettitaiteella voi somistaa jääkaappinsa lisäksi vaikka kattauksensa väri-ja muotomaailmaa. Jos tekee makuvalintoja juhla-aterialleen sopivista juomista, voi panostaa juomiensa ulkoasuun myös oluiden kanssa. Pienpanimoidemme etikettitaide on markettien hyllyillä nyt jo piristävää katsottavaa. Collective Arts Brewingin oivallus onkin juuri etikettitaiteen nostaminen pääosaan. Itse tuotteen nimi ja yhtiön logo on printattu varsin pienellä pullon tai tölkin takapuolelle.