Artikkelit

Hanahuonekierroksella Edinburghin Leithissä

Edinburgh tarjoaa janoiselle olutharrastajalle satapäin mahdollisuuksia janon sammuttamiseen. Valikoimaa on legendaarisista ja pitkäikäisistä pubeista aina uudenkarheisiin hanahuoneisiin eli taproomeihin. Edinburghin keskustasta ei pubeja puutu, mutta tämä tärppilista sijoittuu ydinkeskustan ulkopuolelle, tarkemmin Leithin satamakaupunginosaan. Leith on noussut Edinburghin yhdeksi trendikkäimmistä alueista ja sieltä löytyy niin ravintoloita kuin baareja tyydyttämään hedonistisia tarpeita. Kuppiloiden ja panimoiden lisäksi Leith […]

Lue lisää

Maku Brewing teki ilmastoystävällisestä härkäpavusta olutta

Tuusulalainen Maku Brewing käyttää ensimmäisenä Suomessa mallastettua härkäpapua keskeisenä osana olutta. Nyt lanseerattava Härkönen Papu Ale -olut pitää sisällään noin viidenneksen härkäpapua. Tuusulassa sijaitseva Maku Brewing tuo kauppoihin mallastetusta eli idätetystä härkäpavusta tehdyn uutuusoluen. Härkönen Papu Ale -olut on tiettävästi ensimmäinen Suomessa kaupalliseen levitykseen tehty olut, jossa mallastettua härkäpapua hyödynnetään keskeisessä roolissa oluen reseptiikassa. Härkäpapua […]

Lue lisää

Tein itse ja säästin – säästä kotiolutharrastuksessa

Viime vuodet ovat olleet yhtä suurta taloudellisten mullistusten sarjaa. Kotipanimoharrastus ei ikävä kyllä ole pysynyt näiden ulkopuolella. Raaka-aineiden ja energian hinnan nousu sekä huomattavat saatavuusongelmat heijastuvat sekä panimoihin että harrastajiin. Vanhan kliseen mukaan kotiolutta tehdään halvan hinnan takia. Todellisuudessa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja välineisiin panostavan harrastajan lompakko kevenee varsin nopeasti. Mutta onko säästäminen mahdollista laadusta tinkimättä […]

Lue lisää

Maista suomalaista aitoa siideriä Omenapäivän Siiderifestivaaleilla

Suomen Aidon siiderin tuottajat tarjoilevat kotimaisia siidereitä ensi kertaa Omenapäivän Siiderifestivaalissa Söderlångvikissä 30.9. Omenapäivän Siiderifestivaali järjestetään Söderlångvikin kartanon Vaunumuseossa, jossa aidon siiderin ystävät voivat nauttia pientuottajien juomista ja ostaa niitä mukaan eri tuottajilta samalla kun saavat tietää, miten suomalainen omena jalostuu aidoksi siideriksi.  Suomalainen aito siideri tehdään kotimaisesta tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita, luonnollisilla käymismenetelmillä ja […]

Lue lisää

Tässä Suomen Paras Olut -2023 koko tuloslista

 Tänä vuonna koko kilpailun voitto oli historiallinen, koska ensimmäistä kertaa jo koko kisan voittanut panimo, Takatalo&Tompuri Brewery toisti suorituksensa. Myös NEIPA-sarjassa tehtiin historiaa: espoolainen Salama Brewing vei koko sarjan sijoitukset oluillaan. Suomen Paras Olut: KASKI Mustakaura 5,0%, Takatalo ja Tompuri Brewery Sarjojen palkitut oluet Kansainvälinen vaalea lager 1. Pumpattava barbaari 5,0%, Münich Helles, Panimoyhtiö TuJu […]

Lue lisää

Millainen bisnes oluen maahantuonti on?

Reissaamista maailmalla, vierailuja kiinnostavissa panimoissa, myytävien tuotteiden etsintää – ja tietysti maistelua. Kuulostaisiko mukavalta työnkuvalta? Kuuluuhan oluen maahantuontiin tietysti paljon muutakin, mutta täytyy tunnustaa, että ainakin minulla on käynyt mielessä oman maahantuontibisneksen käynnistäminen. Mutta kannattaako tähän liiketoimintaan edes ryhtyä, jos haluaa saada rahansa takaisin – saati voittoa? Oluen maahantuojien taloutta ei ole käsitelty aikaisemmin kattavasti […]

Lue lisää