Artikkelit

Flow Festivalin materiaalijalanjälki pienenee entisestään

Flow Festivalin aiheuttama luonnonvarojen kulutus ja päästöt pienenivät entisestään vuonna 2023 festivaalin hiili- ja materiaalijalanjälkilaskennan mukaan. Laskenta osoittaa, että niin festivaalin päästöjä mittaava hiilijalanjälki kuin luonnonvarojen kulutusta mittaava materiaalijalanjälki pienenivät vuoteen 2022 verrattuna muun muassa tuotannollisten ratkaisujen, vegaaniruoan määrän kasvun sekä artistien vähentyneiden lentokilometrien ansiosta. Flow Festival aloitti vuonna 2021 yhteistyössä kestävän tulevaisuuden asiantuntijayritys D-Matin […]

Lue lisää

Lakeuden Panimojuhlien valikoimassa näkyy olutmaailman trendit

Seinäjoen Rytmikorjaamolla 26-27.1. juhlittavien Lakeuden Panimojuhlien juomavalikoimassa on yli 100 olutta ja  ja lukuisia muita juomavaihtoehtoja pienpanimoiden lonkeroista drinkkeihin. Tapahtuman olutvalikoima koostuu 13 kotimaisen pienpanimon ja virolaisen Põhjala Breweryn tuotteista. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana viskitislaamo Kyrö Distillery Company, kahvipaahtimo Tinto Roastery sekä ravintola Varicko ruokatarjoiluineen. Lakeuden Panimojuhlissa on tänä vuonna maisteltavana mm. Põhjala Breweryn tynnyrikypsytetty […]

Lue lisää

Olutravintola Konttorissa vuonna 2023 myynnissä 1341 erilaista olutta

Tampereen parhaan olutravintolan titteliä kantava Olutravintola Konttori myi viime vuonna ennätysmäärän erilaisia oluita. Kun vuotta aiemmin myytyjen oluiden tilastoinnissa päädyttiin hieman yli tuhanteen, vastaava luku vuoden 2023 päätteeksi oli 1341.   Tampereen keskustassa niin satunnaisia ohikulkijoita kuin olutharrastajiakin palvelevan Olutravintola Konttorin myytyjen erilaisten oluiden määrä kasvoi taas. Kasvu on ollut vuosittaista. – Meillä on kymmenen […]

Lue lisää

Viikon olut ja ruoka -pari: Olutpaneroidut perunakroketit ja IPA

Nyt saat oivan herkun tähteeksi jääneelle perunamuusille. Tee iltapalaksi olutpaneroituja perunakroketteja ja nauti humaloidun oluen, kuten IPA:n, bitterin tai pilsin kera. Olutpaneroidut perunakroketit 3-4 dl perunamuusia noin 1,5 dl jauhoja 2 kanamunaa 1 dl vaaleaa ale-olutta suolaa 1 dl korppu-tai pankojauhoja öljyä paistamiseen Laita erillisille laakeille lautasille jauhot ja korppu/pankojauhot. Sekoita syvälle lautaselle kanamuna ja […]

Lue lisää

Olutuutuuksia Diamond Beveragesilta!

Diamond Beverages tuo uutuuksia ympäri Eurooppaa: Ruotsalaiselta Duggesilta Hazy IPA;n sekä kaksi IPA-olutta Durationilta, joka on moderni maalaispanimo Norfolkissa, Englannissa. Lisäksi vuonna 2022 perustetulta puolalaiselta Moon Larkilta on tulossa perinteinen German Pils. Norjalaispanimo Lervigiltä saapuu kaurainen ja passionhedelmäinen sour ale ja skotlantilaiselta BrewDogilta perinteinen brittiläinen stout modernilla craft-vivahteella. Dugges Space Hazy IPA 6,5% 0,50l tölkki […]

Lue lisää

Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen chili sin carne ja vehnäolut

Kylmän kelin lämmikkeeksi sopii mausteinen chili sin carne. Kokeile tätä belgialaistyylisen vehnäoluen, vaalean lagerin, hedelmäisen saisonin tai makean omenasiiderin kera. Oluinen chili sin carne 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä Öljyä paistamiseen 1 rkl makeaa paprikajauhetta 1 paprika 3 perunaa 10 herkkusientä 1 prk säilykemaissia 1 tlk chilitomaattimurskaa 1 tlk (400 g) kidneypapuja tai muita papuja 2 […]

Lue lisää

Kirja-arvio: Stan Hieronymus – Brew Like a Monk

Kotiolutposti-kirjoittajamme Erkki Ukkola nyt luostariolutkirjallisuuden parissa. Netti on pullollaan kotiolutta koskevaa tietoa ja kotipanija löytääkin useimmiten tarvitsemansa tiedon muutamalla klikkauksella. Toisinaan on kuitenkin syytä pitää taukoa ruutuajasta ja tarttua perinteiseen kirjaan. Tässä sarjassa Kotiolutposti esittelee alan kirjallisuuden klassikoita, jotka tarjoavat hyvää perustietoa ja uusia näkökulmia myös kokeneemmille harrastajille. Stan Hieronymus – Brew Like a Monk; […]

Lue lisää

Puolukkahapanolut Karvilan Panimolta

Karvilan Panimo toi markkinoille Korven Kutsu -sarjan uusimman oluen, Korven Kutsu Puolukka Sourin. – Saimme ajatuksen täällä korvessa paikallisen puolukan hyödyntämisestä oluen reseptiikassa ”suut muikeaksi” tunnelmaa hakien, kertoo Karvilan Panimon Ville Purontaus. – Halusimme olueen makunystyröitä kutkuttavan puolukkamehumaisen happaman ja marjaisan makumaailman. Tyyliksi valikoitui pirskahteleva sour ale ja oluen hiivaksi Philly Sour. Oluen maustamisessa on […]

Lue lisää