Juomaposti Olvi
Juomaposti Olvi Kesä 2025

Artikkelit

Tampereella panostetaan muovituoppeihin!

Maailmalla puhutaan kuinka hukumme muoviin, mutta mitä ihmettä Olutposti kuuli Tampereella Pyynikin Brewing Companyn vieraana? Siellä ylpeänä esiteltiin panimon uusia picnic-tuoppeja. Katso video!         Video: Cyde

Lue lisää

Jaskan Kaljat: Du Bocq Saison 1858

Du Bocq Saison 1858 Belgian reissuni lähestyy, joten pitäähän tässä ruveta työntämään blogin puolelle myös belgialaista materiaalia näiden blogipostausten muodossakin. Brasserie du Bocq otti ensimmäisiä askeliaan vuonna 1858 ja sehän koristaa myös tämän oluen nimeä. Aikaisemmin tämä olut kantoi nimeä Saison Regal, mutta nimi muuttui myöhemmin muotoon Saison 1858 juhlistaakseen panimon 150-vuotispäivää. Panimo: Brasserie du […]

Lue lisää

Klassikkopubi: Olutravintola Birger

Artikkeli on julkaistu aiemmin Olutposti-lehden numerossa 1/2019. Joulukuinen torstai-ilta on laskeutunut Hämeenlinnan ylle kylmänä ja pimeänä. Vuoden lyhin päivä lymyilee jo nurkan takana, eikä lumivaippa ole vielä pehmentänyt kaupungin autioiden katujen kaikuja. ”Suomen suurimmaksi valaistuksi hautausmaaksikin” tituleerattu Hämeenlinna vaikuttaa siis vaipuneen talviuneen, kun saavumme seuralaiseni kanssa Vanajaveden rannoille. Yksi ainoa ihminen kävelee meitä vastaan suunnistaessamme […]

Lue lisää

Ymmärrystä ja Olutpostia kansanedustajille

On huomattu, että kaikki kansalaiset ja kansanedustajat eivät ole perillä missä tänä päivänä mennään olutkulttuurin parissa. Suomen Olutseura Ry ja Olutposti päättivät sivistää poliittisia päättäjiä toimittamalla henkilökohtaisesti uuden Olutposti-lehden eduskuntaan uusille kansanedustajille. ”Pienilläkin teoilla on merkitystä”, totesi Suomen Olutseuran puheenjohtaja Antti Kotti. ”Joku päivä on tultava tolkku käteen myös päättäjille, sillä eihän tämänkaltainen meno voi […]

Lue lisää

Kesäinen porkkanafetapasta vehnäoluella

Porkkanapesto on kunnon kesäruokaa, ja siihen voi käyttää myös oman maan porkkanoita, jos niitä on. Peston valmistuksessa käytetty saksalainen vehnäolut korostaa porkkanan makeutta ja tuo peston aromiin hieman mausteisuutta. Tässä reseptissä porkkanapesto tarjotaan feta-juuston ja pastan kera, mutta sama pesto toimii myös leivän päällä tai lihan tai kasvisten kanssa ja voi sitä dippaillakin. Kesäruokaa parhaimmillaan! […]

Lue lisää

Pirkanmaan ylpeys Pyynikin Brewing Company

Vuonna 2013 avatun panimon kasvuvauhti on ollut hurja. Vuosituotanto oli alkuvaiheessa 35,000 litraa, kun taas arvio tälle vuodelle on huimat 2,15 miljoonaa litraa. Enää ei voida puhua pienestä panimosta, vaan panimo lukeutuu pian suurien joukkoon. Suomessa pienpanimoksi määritellään jos kalenterivuoden aikana tuotetun oluen määrä on enintään 15 miljoonaa litraa. Osakkaita panimolla on jo noin 5000, […]

Lue lisää

Piilopullo

Mikkelin tori oli muuten jo vaipunut yöpuulle, mutta Viljami & Co Street Junglen terassi pumppasi lauantai-illan huumaa Saimaan rannoille. Tilasin tiskiltä kaksi mysteerijuomaa, lähestyin yksin istunutta neitoa ja kysyin sen kaikista kauneimman kysymyksen: Onko sinulla jano? Essi: Onhan minulla. Olutposti: Hyvä homma. Kävin juuri tiskiltä hakemassa kaksi juomaa, joista haluaisin sinun kertovan, miltä ne maistuvat, […]

Lue lisää

OLUTFM kertoo, mitä kotiolutkilpailun järjestäminen vaatii

Kotioluenteko kasvattaa suosiotaan koko ajan ja harrastuksessa kilpaillaan entistä enemmän. OLUTFM:n Anikó Lehtinen maisteli kotiolutta Valtakunnallisen Kotiolutkilpailun järjestäjän ja kokeneen oluttuomarin André Brunnsbergin kanssa ja selvitti, miten kotiolutkilpailu järjestetään ja mitä oluttuomarointi vaatii. Kuuntele ohjelman podcast TÄÄLTÄ. OLUTFM:n kuulet BusinessFM:ltä aina perjantaisin kello 10 sekä uusintana perjantaisin ja lauantaisin kello 18 heti uutisten jälkeen. Kuuntele […]

Lue lisää