Arde Arvioi: Perho Pervo Paavi Imperial Radler
Jyväskylän olutpaavi Hannu Nikulainen on nyt saanut arvioitua 25 000 olutta vihkoihinsa, joiden palovakuutusarvoa voi vain arvailla. Idea juhlaoluen tyylistä on peräisin Tampereen suunnalta Timo ”Rauchmalz” Alaselta. Perhon Juha Sinisalo on sitten tuotteen toteuttanut, kyseessä ensimmäinen imperial radler Suomessa. Googlettamalla löytyy useampia esimerkkejä ulkomailta, joten oluttyyli ei ole niin harvinainen kuin ensi kuulemalta luulisi. Pohjaoluena pintahiivalla pantu 10,2 % barleywine-tyyppinen ale, sitä seoksessa 50%. Pilsner- ja Munich -maltaita, Citra-humalaa, US-05 -hiiva. Sprite-limonadia 46% ja loput 4% curacao-siirappia. Siirapin vaikutuksesta valmis 5,1-prosenttinen turboradler on väriltään sinertävän vihreää.
Vesa ”Kardinaali” Välitalo tarjosi vierasjoukolle lasilliset uutuutta ja ojensi sankarille asianmukaisen pokaalinkin Suhteellisen matalahiilihappoista, limsamaista, mausteista, makeaa. Mallasrunko jää ohueksi, huonosti aistittavaksi. Tyylinmukainen juoma tämä maun puolesta lienee, alkoholi ei tunnu, mutta ei silti sessiointipotentiaalia. Kuten todettiin keskustelussa, lumettoman talven vihreä lämmittäjä. Ilmeisesti erä loppui kovan kysynnän johdosta Perhossa jo samana iltana. Raakaolut ilman mausteita tulossa myyntiin Perhossa lähiaikoina. Perho, 12.12.2018.