7 käskyä panimoille
1. Pane sellaista olutta, mitä joku sinulle tuntematon haluaa ostaa
Älä todellakaan pane vain sellaisia oluita, mistä itse tykkäät, vaikka sitä mantraa panimopiireissä ahkerasti hoetaankin. Ellet meinaa juoda tankkejasi tyhjäksi itse.
2. Älä luota omiin aisteihisi
Kaikki äidit pitävät lapsiaan erinomaisina, vaikka he olisivat juoppoja luusereita. Kaikkeen tottuu ja sokeus omien tuotostensa keskinkertaisuuteen hiipii kuvioon salakavalasti. Aina.
3. Älä luota myöskään olutharrastajien aisteihin
Oma äitisi osaa oikein hyvin sanoa, onko oluissasi tolkkua. Olutintoilijat juoksevat lähinnä trendien perässä. Olut on kuluttajan mielestä oikeastaan vain a) suunmukaista, jolloin pärjäät tai b) outoa litkua, jolloin pärjäät – niin kauan kuin sellainen on muodissa.
3. Tarjoile aina ensi töiksesi vieraille maistiaisia
Luuletko ihan tosissasi, että kallis pullotuslinjastosi tai panimon nerokas softa kiinnostavat ketään? Olutta pöytään, tampiot! Sitten vasta ihastellaan niitä putkia ja letkuja. On ne hienoja.
4. Pidä taiteilijat kaukana panimostasi
Panimolla tarvitaan väsymättömiä, rutiinia rakastavia tiskaajia ja pedantteja siisteysneurootikkoja. Taiteilijoilta on panimoon porttikielto. Pysyvä.
5. Maistele kaikkia oluita, mitä eteesi saat
Myös huonoja ja niitä, joista et pidä. Et edelleenkään juo kaikkea, mitä olet itse pannut. Joku muu juo ja sillä on aivan eri maku kuin sinulla ja pikku ystävilläsi.
6. Älä juo kaikkia oluita, mitä eteesi saat
Oluessa on alkoholia. Alkoholi on myrkkyä ja aiheuttaa riippuvuutta. Totutapa elimistösi siihen päivittäisenä tarpeena, niin ongelmia saattaa hyvinkin seurata. Kenelle vain.
7. Brändää hieno tarina panimollesi
Tai älä, jos se kuuluu näin ”Minä ja Pete saunottiin, katsottiin auringonlaskua ja tuumittiin, että pitää saada oma olut.” Onkohan tämä eeppinen tarina kuultu ennenkin?