Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen sitruuna-avokadorisotto ja NEIPA

Kokeile keväisen vihreää avokadorisottoa, johon belgityylinen vehnäolut tuo mukavaa sitruksisuutta.

Oluinen sitruuna-avokadorisotto

  • 1 salottisipuli kuutioina
  • noin 4 rkl oliiviöljyä
  • noin 2 rkl voita
  • 300 g risottoriisiä
  • noin 1,5 l kasvislientä
  • 5 dl belgityylistä vehnäolutta
  • 1 sitruuna (sitruunan mehu ja 1/2 sitruunan kuori)
  • 1-1,5 dl parmesanraastetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 kypsää avokadoa
  • Tuoretta timjamia

Valmista risotto kuullottamalla sipulit öljyssä kattilassa pehmeäksi. Laita sitten seos sivuun. Lisää isoon kattilaan voi ja öljy ja kuullota riisit läpinäkyviksi (noin 10 minuuttia).

Lisää sitten pari kauhallista kasvislientä sekaan, sekoita ja anna liemen imeytyä, lisää olutta. Toista kunnes riisi on kypsää ja puuromaista. Jos kasvisliemi loppuu, tee lisää tai käytä lisää olutta.

Raasta sitruunan kuori. Avaa avokadot ja kuutio ne, ota puolet syrjään ja pirskota hieman sitruunamehua päälle.

Sekoita lopuksi sitruunamehu(ensin puolet mehusta, maista ja lisää tarpeen mukaan) risoton sekaan, sitten parmesanraaste ja puolet avokadokuutioista risottoon, mausta, ja viimeistele vielä laittamalla päälle avokadoviipaleita ja parmesania sekä timjamia. Nauti belgityylisen vehnäoluen tai sitruksisen NEIPA:n kera.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Katso myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Paahdettua parsaa ja NEIPA-lohimajoneesi