Viikon cocktail viskistä
Kokeile viskiä cocktailin raaka-aineena! Katajanokkalaisen Beaky Basterd & co -ravintolan Ville Liikanen vinkkaa miten.
Ville Liikanen, Head Basterd, Beaky Basterd & co.:
”Suomihan on vahva viskimaa. Totutusti tätä jaloa juomaa on nautittu sellaisenaan, mutta viskin käyttö on ehdottomasti lisääntynyt myös cocktaileissa. Se on yksi jatkuva trendi juomamaailmassa. Viskistä on valmistettu tietenkin maistuvia bourbon-pohjaisia klassikkojuomia kuten vaikkapa Boulevardier, Manhattan tai viski sour. Myös skottiviski toimii erilaisella vivahteella. Sitä voi kokeilla hienosti kirkkaissa, lyhyissä juomissa lisäämällä esimerkiksi hieman tummempia tee- tai kahvielementtejä mukaan. Mutta se tuo myös hyvin tiettyä syvyyttä, tanakkuutta ja täyteläisyyttä raikkaampiinkin cocktaileihin. Esimerkkinä meillä on Kämpissä listalla versio Penicillin-juomasta, jossa single malt viskin runkoon on lisätty inkiväärin ja hunajan lisäksi yrttisen heleää minttua. Päälle suihkaus savuviskiä korostamaan vielä viskille ominaisia piirteitä. Myös pienillä ”suihkauksilla” voi ylipäätään tietenkin elävöittää tuoksu-ulottuvuutta mihin tahansa juomaan. Viski(drinkki) kuuluu aurinkoiseen kesäpäiväänkin!”
Viskicocktail
- 4 cl Macallan Double Cask 12yo -viskiä
- 5 cl hunajainkivääriminttuliemi
- 2 cl limen menua
- Päälle suihkaus Ailsa Bay -viskiä (tai muuta hiukan savuista skottiviskiä)
Ravista jäiden kera ja tarjoa on the rocks -lasista jäillä. Koristeena mintuntupsu.