Tampereen Ratikka sai oman oluen
Tampereen Ratikka alkaa koeliikennöidä huhtikuun alussa. Sen kunniaksi Koskipanimo on kehitti Ratikka-oluen.
”Ratikka-olut 5,5 % on pohjahiivaolut eli lagerolut, jossa on aavistuksen verran kauraa tuomassa vaahtoa ja pehmeyttä. Koska Tampereen Ratikka on punainen, myös Ratikka-olut on väriltään punainen. Oluen väri saadaan karamellimaltaista. Ratikka-olut, kuten muutkin Koskipanimon tuotteet, on valmistettu puhtaista raaka-aineista ilman lisäaineita.”, kertoo Koskipanimon panimomestari Sam Viitaniemi.
Maultaan Ratikka-olut on sellainen, että sen pitäisi sopia miltei jokaiseen makuun, Viitaniemi ja ravintola Plevnan ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala arvioivat.
Ratikka-olut
Vahvuus: 5,5 %
Tehty kotimaisista raaka-aineista
Valmistusaineet: vesi, humala, ohra- ja kauramallas
Lähde ja kuva: Plevna