Siivilä on hipstereiden märkä uni
Juki Kiippa (Headbartender / bar manager at Tallink Silja Oy) kertoo kuinka syntyy hänen viimeisin teoksensa Siivilä.
– Siivilä-drinkki on hipstereiden märkä uni ja sen valmistus menee näin: Laita ”aromihampaisiin” sitruunan kuori ja salvian lehti. Mixaa martini normaalisti ja siivilöi se; näin saat martiniin hennnon salvian ja sitruunan maun. Ihanuus on siinä, että metodi ei anna liikaa makuja ja maun antajia voi pitää nesteessä kauemmin, eikä niitä tarvitse heittää pois heti käytön jälkeen, mikä merkitsee säästöä. Kätevyyden huomaa, kun vertaa perinteiseen ’maun antajat mixerilasissa’ -metodiin. Käytettäviä makuja ja yhdistelmiä on satoja. Voit tehdä näin myös Manhattanin. Laita hampaisiin pieni pala kanelitankoa ja sytytä se. Siivilöi läpi, jolloin Manhattaniin tulee savun, kanelin ja tulen aromia, kertoo Kiippa.
Resepti ja kuva: Juki Siippa
Juki Kiippa
Headbartender / bar manager at Tallink Silja Oy