Siideriposti Juomaposti
Sinebrychoff Juomaposti

Siideri maustaa sienicappucinon! 

Kokeile makeaa omenasiideriä syksyisen sienikeiton notkistajana. Saat makuun hieman hedelmäistä makeutta, joka käy hyvin yhteen kaikkien sienten kera, käytät sitten metsä- tai lähikaupan sieniä. Juomaksi voit käyttää samaa siideriä tai kokeilla seuraksi kuivaa omenasiideriä.

Siiderinen sienicapuccino

  • 1 l sieniä
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl makeaa omenasiideriä
  • 2 dl kermaa
  • 2/3 dl parmesania raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Yrttiöljy:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl makeaa omenasiideriä
  • 1 dl tuoreyrttejä, kuten persiljaa, salviaa ja timjamia
  • suolaa ja pippuria

Putsaa ja viipaloi sienet. Tee yrttiöljy laittamalla kaikki ainesosat kulhoon ja sekoittamalla sauvasekoittimen kanssa tasaiseksi seokseksi, maista ja mausta. Laita viileään.

Hienonna sipuli ja pieni valkosipuli. Paista ensin sieniä kuivalla pannulla kovalla lämmöllä, että saat sienien nesteen esiin. Lisää voi ja öljy, sekoittele sienien sekaan, ota muutama sieni pois keiton koristeeksi. Lisää sitten sipulit ja kuullota hetken. Kaada sekaan siideri, anna kiehahtaa, lisää lopuksi kerma ja parmesanjuusto ja anna porista hiljaa noin kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla maistellen.

Lopuksi soseuta keitto blenderissä tai seuvasekoittimella kunnolla, jolloin keittoon tulee “cappuccinomaista” kuohkeutta. Tarjoa koristelemalla paistetuilla sienillä ja yrttiöljyllä rapeakuorisen leivän kera.

VINKKI: Yrttiöljy säilyy jääkaapissa noin viikon.

Kuva: Anikó Lehtinen 

Katso myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen sienipiiras ja tumma lager