Sielu ja elämä: Dummkopf Kehrt Zurück
Kovaotteinen Paluu
Dummkopf Weizenbock Nummer Zwei
Maltaat:
Ireks Wheat Malt Light, 3,0 kg (45,2%)
Weyermann Floor-malted Bohemian Pilsner, 2,0 kg (30,1%)
Château Wheat Munich 25, 1,0 kg (15,1%)
Simpson’s Aromatic, 280 g (4,2%)
Weyermann Carabohemian, 350 g (5,3%)
Vesiprofiili:
Ca+2: 140
Mg+2: 8
Na+: 3
Cl-: 50
SO4-2: 60
HCO3-: n/a
pH: 5,3
Mäskäys:
Pelkille vehnämaltaille 10 min @ 37 C
Koko mäskille 90 min @ 68 C, vettä 23,0 litraa
Huuhtelu: 10 min @ 78 C, vettä 11,0 litraa
Humala:
Hallertau Mittelfrüh (4,5% AA), 45g, 60 min
Muut:
Hiivaravinne, 2 g, 20 min
Hiiva:
Wyeast 3068 Wihenstephan
1,0 miljoonaa solua per ml per Plato.
Pitchaus 11 C:ssa, käyminen 19 C:ssa.
Reseptissä menivät lähinnä vain maltaat uusiksi. Mitään radikaalia muutosta ei ole muuta kuin munichin korvasin mielenkiintoisella wheat munichilla. Tämä nostaa vehnän osuuden reseptissä 60%:iin. Lisäksi skaalasin reseptin vähän pienemmälle määrälle, että saan sen nätisti kegitettyä. Suuresta vehnämäärästä huolimatta mäskäys ja huuhtelu sujui ongelmitta. Ilahduttavaa oli myös mäskäyksen suhteellisen kovat tehot, 85%!



