Värikästä satokausiruokaa omenasiiderin kera

Kesän vaihtuessa syksyksi on sadonkorjuuaika parhaimmillaan. Tähän helppoon kasvisruokareseptiin voit käyttää meheviä tomaatteja ja sipuleita mielin määrin. Omenasiideri sopii myös tähän sekä raaka-aineeksi että ruokajuomaksi, ja onhan siideri nyt kypsyvän omenan takia myös satokauteen yleisestikin sopiva juoma.

Sipulisiiderivalerisotto, chilipaahdetut voipavut, uunitomaatit ja halloumia

Sipuliolutvalerisotto

  • 4 sipulia pienittynä
  • Öljyä paistamiseen
  • 3 dl puuroriisiä
  • 1 dl puolikuivaa omenasiideriä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl parmesania raasteena

Kuullota sipulit läpikuultavaksi öljyssä. Keitä puuroriisi kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Lisää sitten siideri, kerma, sipulit, juustoa ja keitä miedolla lämmöllä tahmaiseksi.

Chilipaahdetut voipavut

  • 1 pkt(noin 200g) esikeitettyjä voipapuja
  • Oliiviöljyä
  • Kuivattua chiliä ja meiramia

Huuhtele pavut ja ravistele vesi pois. Paahda öljyssä loppu vesi pois ja lisää mausteet. Paahda hetken.

Uunitomaatit

  • Noin 10 minitomaattia
  • Öljyä
  • Suolaa

Leikkaa pestyt minitomaatit viipaleiksi. Laita uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 100 asteessa noin 15 minuuttia, niin että uuniluukku on tuettu hieman auki puulusikalla. Sitten käännä uunin lämpö 200 – asteeseen ja paahda vielä 10 minuuttia luukku kiinni.

Lisäksi 1 pkt (noin 200g) halloumia tai grillijuustoa

Paista halloumi viipaleina kuumalla, kuivalla pannulla. Laita lautaselle risottoa, papuja, tomaattia ja juustoa. Viimeistele mustapippurilla.

Juomaksi puiva omenasiideri. Oluen ystävät voivat käytää valmistuksessa red alea, joka käy hyvin myös ruokajuomaksi.