Bubble Cruise 5.9 Tallink Silja 2025 Desktop
Bubble Cruise 5.9 Tallink Silja 2025 Mobiili

Advertoriaali: Ainutlaatuinen samppajamenu Kuplivalla viiniristeilyllä 5.9.

Advertoriaali: Nyt voit nauttia kokonaisen erikoismenun kuohuvan samppanjan kanssa Kuplivalla viiniristeilyllä 5.9. Tallink Silja Linen Baltic Princess -aluksella. A&J Demière -samppanjatalon isännöimällä aterialla kaikki ruokalajit ovat räätälöity erikoissamppanjoiden kanssa makuelämykseksi.

Sanotaan, että samppanja menee kaiken ruuan kanssa – ja näin se on. Samppanjan kuivan hedelmäinen, moniulotteinen maku vastaa monen tyyppisen ruuan aromeihin, samalla kun samppanjan hiilidioksidikuplat raikastavat ruuan maun ja pyyhkivät makumuistin, niin että jokainen suupala maistuu kuin ensimmäiseltä. Näin hyvän samppanjan hienostunut aromi ja suuta miellyttävästi pistelevät kuplat tekevät juomasta erinomaisen seuralaisen hyvälle ruualle.

Samppanjaa koko menun kanssa

Samppanjan ja hyvän ruuan aistielämys on mahdollista kokea Kuplivalla viiniristeilyllä 5.9. Tallink Silja Linen Baltic Princess -aluksella järjestettävällä Happy Lobster -ravintolan A&J Demièren samppanjaillallisella tai samppanjalounaalla.

-Halusimme samppanjan ja fine dining -menun olevan ehdottomasti osa Kuplivaa viiniristeilyä, kertovat Tallink Duty Freen Beverage Manager Kristin Reinsoo ja Wine Category Manager Annamari Nikkel. – Nyt asiakkaamme voivat nauttia neljän ruokalajin menun keittiön tervehdyksen ja samppanja-aperitiivin kanssa risteilyllä.

Samppajamenuta isännöi englanniksi Tallink Silja Linen nimikkosamppanjan tuottaja, ranskalainen A&J Demière. Kristin Reinsoo vinkkaa, että paikalla illallisella on samppanjatalon perheyrityksen johtoon noussut uusi sukupolvi, joka on jo aikaisemminkin isännöinyt laivalla illallista ja ollut todella suosittu. – Ja kukapa meistä ei innostuisi, kun ranskalaisella aksentilla puhutaan innostuneesti ja asiantuntevasti samppanjasta, hän lisää.

A&J Demière -samppanjatalo on perheomisteinen viinitalo, joka sijaitsee Champagnen alueella, Fleury la Rivièren kylässä, Ranskassa. Fernand Demièren vuonna 1936 perustamaa samppanjataloa johtavat nykyisin kolmannen polven perheyrittäjät. He tuottavat samppanjaa perinteisin menetelmin ja ovat tunnettuja laadukkaista viineistään. A&J Demière on ollut Tallink Siljan pitkäaikainen yhteistyökumppani ja toimittanut samppanjaa laivoille jo useiden vuosien ajan.

Erikoisaterialla on mahdollista nautiskella talon Blanc de Noirs Brut-, Alliance Brut- , Rosé de Saignée-, Soléra 23- ja Lysandre Millessima 2009 -samppanjoita, joista ensimmäistä lukuun ottamatta kyse on erikoissamppanjoista, joita ei Tallink Silja Linen ostovalikoimissa yleensä ole.

Menu täynnä herkkuja

Samppanjaillallisen menu on rakennettu varta vasten A&J Demièren tuottamien neljän samppanjahelmen ympärille. Tallink Siljan keittiötaiturit ovat suunnitelleet menun makujen ilotulitukseksi, josta löytyy niin klassisia kuin trendikkäitäkin makuja maistettavien samppanjoiden kylkeen.

Menun aloittaa samppanja-aperitiivin jälkeen keittiön tervehdyksenä klassinen ranskalainen éclair-leivonnainen, nyt suolaisena ja hummerilla höystettynä, Tallink Siljan nimikkosamppanjan, A&J Demièren Blanc de Noirs Brutin kera.

Sitten menussa on vuorossa alkuruoka; kiinnostavana yhdistelmänä rosésamppanjaa ja härkäcarpaccio, kaviaarilla, keltuaiskreemillä ja trendikkäällä valkosipulisen aromisella karhunlaukalla.

Pääruuasta löytyy samppanjaa myös kastikkeesta, kun aterioijan eteen tuodaan samppanjavoissa haudutettua piikkikampelaa mm. hiillostetun sydänsalaatin ja herkullisen maa-artisokan kanssa, intensiivisen hedelmäisen A&J Demièren Soléra 23 -samppanjan kera nautittuna.

Sitten paikallinen ruoka kohtaa paikallisen juoman, kun Champagnen alueella tuotettu Langnes-juusto nautitaan Lysandre Millessima 2009 -samppanjan seuraksi. Erikoisillallinen tai -lounas päättyy valkosuklaamarkiisi-leivokseen, jossa on makuina mukana myös trendikästä veriappelsiinia ja pistaasia.

– Erikoismenu on makujen ilotulitusta niin ruuan kuin juomankin suhteen, hehkuttaa Kristin Reinsoo. – Risteilyllä kannattaa ehdottomasti osallistua samppanjaillallisellemme tai -lounaallemme, se on sekä isännän että makujen takia ainutlaatuinen ja moniaistillinen kokemus.

Kuplivat juomat valtaavat Turusta lähtevän Baltic Princess -laivan 5.9. lähdöllä. Tällä Kuplivalla viiniristeilyllä pääsee osallistumaan kuohuviineihin ja samppanjoihin keskittyviin viinimessuihin, nauttimaan samppanjatalon isännöimän menun ja käymään kupliviin juomiin keskittyvillä Master Class -maisteluluennoilla.

Matkan ja hytin valittuasi voit varata erikoismenun Ruokailut laivalla -osiosta. Erikoismenu + A&J Demière -samppanjat 143 €/hlö/Club One (159 €/hlö muille). Katso menu tästä!

Katso myös:

Advertoriaali: Kuplivia juomia koko risteilyn verran – Tallink Silja Linen Kupliva viiniristeily 5.9. Baltic Princessillä!