Pispalan Portteri teki comebackin
Kuun lopussa 25-vuotispäiväänsä juhlistava panimoravintola Plevna toi Pispalan Portterin takaisin valikoimaansa.
Pehmeä aavistuksen savuinen neljän viljan Pispalan Portteri 5,6 % on kunnianosoitus savupiippujen kaupungille ja lukuisille savusaunoille. Mallaspohjaan on ohran, rukiin, vehnän ja kauran lisäksi käytetty turpeella savustettua viskimallasta. Panimomestari Sam Viitaniemen kehittämää kiiteltyä ja kysyttyä portteria pullotettiin Plevnaan pienehkö erä. Olutposti suosittelee vahvasti Pispalan Portteria ja kehoittaa toimimaan nopeasti.
Kysyttäessä oluen syntyhistoriasta, Viitaniemi toteaa: ”Eiköhän kaikki hienot ajatukset synny savusaunan lauteilla.”
Tällä hetkellä Pispalan Portteri on myynnissä Plevnassa pullotteena. Hanaan olut tulee myöhemmin.
Pispalan Portteri on saatavana myös Servaali Oy:n kautta kegituotteena.
Panimoravintola Plevnan yhteydessä toimiva Koskipanimo Oy on jatkanut tamperelaista panimoperinnettä vuodesta 1994. Nykyään panimo valmistaa lähes kahtakymmentä tuotetta: oluita, siideriä ja panimosimaa. Vuosittain valmistuu myös useita pienempiä eriä erilaisia kausi- ja erikoistuotteita.