Pienpanimoliiton jäsenpanimot: Espoon Oma Panimo

”Onhan se kyllä kieltämättä mageen näköistä, kun rosteritankit kohoaa korkealle itseni yläpuolelle.”

Oma Panimo toimii kahdessa eri toimipisteessä – Espoossa ja Hyvinkäällä. Mutta keskitytään nyt tällä kertaa siihen tilaan, josta yritys lähti liikkeelle. Espoon Omassa Panimossa huomioni kiinnittyi etenkin siihen, mihin kannattaa kiinnittää monella pienpanimolla huomiota: kuinka paljon panimoon on laitettu suunnittelutyötä ja ajatusta taustalle. Pienpanimo on harvoin vain X määrä neliömetrejä, vaan tuotannon käytössä on joka ikinen kuutiosenttimetri, mitä tilasta vain löytyy. Tästä pienpanimoiden piirteestä Espoon Oma Panimo on loistava esimerkki, sillä panimo on todellakin suunniteltu hyvin toimivaksi tuotantotilaksi, jossa katon ja lattian väliin jää mahdollisimman vähän turhaa tilaa. Toinen huomionarvoinen asia Espoon Omasta Panimosta on ketteryys! Kun koronakriisi alkoi, monelta pienpanimolta katkesi liiketoimintansa tärkeimmät tulohanat: ravintola- ja päivittäistavarakauppamyynnit. Ne ovat sen volyymin myyntejä, ettei niiden puutteen aiheuttamaa avohaavaa panimolla paikata vain yhdellä laastarilla. Mutta tarpeeksi monella laastarilla sitä haavaa saa suljettua ainakin hetkeksi, kunnes tilanne normalisoituu.

https://www.youtube.com/watch?v=5-6TFXfg4G4

Oman Panimon Jukkaan voit tutustua TÄÄLTÄ

Mallasasiamiehen mietteet Espoon Omasta Panimosta TÄÄLTÄ

Cheers!

Teksti: Mallasasiamies

Kuvat: Pienpanimoliitto

https://juomaposti.fi/videoesittelyssa-tuorein-olutposti-lehti-numero-3-2020/