Panimo Kiisken Jäänmurtaja on tuhti talvinen stout
Mäntsälän oma Panimo Kiiski tuuppasi lumisen ja jäisen talven olutmarkkinoille paahteisen stoutin.
Jäänmurtaja Stout 5,5% on paahteinen, suklainen ja makea stoutti. Makeus on saatu hieman normaalia suuremmalla mäskäyslämpötilalla, eikä oluessa ole lisättyjä makuaineita kuten laktoosia. Mallasrungossa on käytetty Pale Ale, Suklaa, Munich ja Caramel tyypin maltaita, sekä kaurahiutaleita. Humaloinnista vastaavat Chinook ja Willamette lajikkeet.— Katkeroita Jäänsärkijästä löytyy 58 EBU:n verran. Oluen reseptin takana on panimon Pasi Kiiskinen.
”Olutta on kypsytelty 4 kk ennen pullotusta, mutta maku paranee entisestään muutaman kuukauden lisäkypsyttelyllä. Jäänmurtaja Stouttia on valmistettu vain yhden tankin rajallinen erä, mutta jos kysyntä ja palaute on hyvää, saa se varmasti jatkoa tuotannossa, ainakin kausituotteen muodossa”, kertoo Panimo Kiisken Panimomestari Janne Ahola.