Olutslämäri: Topi Pakarinen

Kuka, mitä, häh?

– Keppanakeisari, maatilan isäntä, valokuvaaja ja 1000 Lakes Distilleryn panimon olutvastaava.

Topi Pakarinen

Kehu sinut haastaneita

Maistilan Harjun veljeksiä? Veljeksillä on sydän paikallaan. Kun kävin Oulussa heidän luonaan keikkakeittämässä, niin aina tervehdittiin hymyssä suin ja lapa pystyssä jo kaukaa. Tyyppien kanssa tehdessä töitä opin paljon lisää ja Jonin viskikaappiin tutustuttiin tehokkaasti. Rikun tietämys ja havainnot belgityylisistä oluista ovat trappistimunkin tasolla.

Minkälainen olut olisi ”pitkä Mese”?

– Maineestaan huolimatta suosittu, savuinen, nahkainen ja jalopuinen.

Lempi olut-/ruokaparisi?

– Urbock ja voissa paistetut muikut.

Mistä tykkäät?

– Talvesta, luonnosta, ystävistä, harrastuksista, rauhallisuudesta, haitarimusiikista, oluen panemisesta ja pilsneristä.

Mistä et?

– Yllä olevien vastakohdista.

Olet tunnettu myös valokuvaajana, minkälainen on hyvä olutkuva?

– Hyvä valokuva kertoo tarinan, joten kuvassa pitää olla jotain muutakin kuin vain
olut ja olutlasi. Esimerkiksi olut ja ihminen on mielenkiintoisempi paritus.

Mikä TEKEMÄSI olut sopii seuraavan kappaleen kanssa yhteen: Topi Sorsakoski – Surujen kitara?

– Itselläni on yhä kova kaipuu Hiisin Nikulator-olutta kohtaan. Hiitolan Tatun kanssa yhdessä ideoitua doppelbockia huomaan kaipaavani varsinkinkin syksyn saapuessa.

Viihdyt tunnetusti maaseudulla, mutta mitä hyvää on kaupungissa?

– Tie takaisin maaseudulle. Heh heh… Jyväskylän olutkuppilat ovat minut tälle uralle
sysänneet ja niille olen ikuisesti kiitollinen. Rakastan myös syksyn hämärtämää
kaupunkikuvaa tihkusateen takaa loistavine mainoskyltteineen.

Kenet haluat haastaa seuraavaksi?

– Alati hymyilevän labraguru Samu Heinon Põhjala-panimolta. Kuulemma porilainen.

Teksti: Teemu Lahtinen

Kuva: Topi Pakarinen

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 3/2021.