Olutexpo Kaapelitehtaalla ja kaupungilla
Olutexpon viides vuosi käynnistyi Kaapelitehtaalla perjantaina iltapäivällä. Tutuksi tulleeseen tapaan tapahtuma levittäytyy myös kaupungille: baareissa on tastingia ja tap take overia. Päätapahtuma jatkuu sunnuntai-iltaan saakka.
Olutexpo painottaa tänä vuonna oluen ja ruoan yhdistelmää. Massiivinen ohjelma on keskitetty Ruokastudioon. Lue lisää Ruokastudiosta OlutPOSTIn aiemmasta jutusta. ”Stadin kaljakeittiöiden” ruokien lisäksi tapahtumassa on tarjolla muun muassa EntoCuben sirkkapähkinöitä. EntoCube on Ruokastudiossa lauantaina kello 17.
Tapahtuman järjestäjä Mikki Nyman onnistui kutsumaan paikalle suuren joukon kansanedustajia. Noin 30 kansanedustajaa vastasi myöntävästi kutsuun ja tutustui Olutexpoon ja alan yrittäjiin heti tapahtuman avautuessa.
Poimi tästä muutama tärppi omaan Olutexpo-elämykseesi!
Juhlasahtia
Sahdinvalmistuksen tämänvuotisen suomenmestarin Ari-Samuli Suoniemen Suomi100-Sahti yhteistyössä Pyynikin Käsityöläispanimon kanssa julkistetaan perjantaina
– Juhlavuoden kunniaksi valmistettu Suomi100-Sahti on mahdollisimman lähellä sellaista sahtia, jonka perinteen olen isältäni oppinut, kertoo Suoniemi.
Vasta kolme vuotta perinnejuomaa valmistaneen nuoren mestarin sahti ja tarina ovat Pyynikin käsityöläispanimon osastolla.
Suomen vahvin olut
Olutexpossa julkaistaan lauantaina Suomen vahvin olut. Tuusulalainen CoolHead Brew on tehnyt India Pale Alen, joka on normaalin käymisen jälkeen konsentroitu aina kahteenkymmeneen alkoholitilavuusprosenttiin asti. Konsentrointi on tapahtunut hiljalleen jäädyttämällä vettä pois, jolloin jäljelle jääneen oluen alkoholipitoisuutta on saatu nostettua.
Suomen vahvin olut on nimeltään ICE ICE NEIPA ja se on tarjolla CoolHead Brew’n tiskillä lauantaina noin 300 ensimmäiselle.
Tapahtuma laajenee myös kaupungille
Belgian suurlähetystö kutsui jälleen olutväen illanviettoon ennen kauden tärkeintä oluttapahtumaa. Samoin kuin keväällä Helsinki Beer Festivalin alla, myös Olutexpon alla tunnelmaa nostatettiin maistelemalla belgialaisia ja suomalaisia oluita.
Virolaisen Tankerin tap take over alkoi torstaina BrewDogissa. Jaanis Tanker kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan.
Jenkeistä Suomeen rantautuneen Firestone Walkerin tap takeover Tommyknockerissa kulminoitui tastingiin. Helsingin lisäksi tasting järjestettiin myös Tampereella aiemmin viikolla. Adrian Walker osoittautui varsinaiseksi olutmessiaaksi ja julisti ilosanomaa Pivo-pilsistä tynnyrikypsytettyihin aarteisiin. Sama tasting on tarjolla myös Olutexpon Master class -sarjassa.