Glögikausi alkaa: Kokeile mausteista siideriglögiä

Glögikauden voi jo huoletta käynnistää ja kokeilla vaikka vaihteeksi glögin pohjaksi siideriä. Parhaiten glögiin sopivat makeahkot, omenapohjaiset siiderit, joita voi terästää halun mukaan vaikka rommilla tai calvadoksella, jos lisää prosentteja kaipaa. Siideristä voi myös keittää oivan glögisiirapin, joka tekee glöginvalmistamisesta helppoa ja nopeaa!

 

Mausteinen siideriglögi (4:lle)

Siideriglögisiirappi:

  • 2 dl ruokosokeria
  • 3 dl makeaa omenasiideriä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • 4 tähtianista
  • 5 neilikkaa
  • 1 appelsiinin kuori

Paahda sokeria kevyesti pannulla. Lisää sitten siideri ja mausteet. Keitä hiljaisella lämmöllä noin tunnin kunnes muuttuu siirappimaiseksi, siivilöi mausteet pois kuumana. Jäähdytä. VINKKI: Voit tehdä myös isomman annoksen, sillä siirappi säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.

Yhteen annokseen:

  • 2 dl siideriä:
  • 1 cl siideriglögisiirappia

Lämmitä omenasiideriä kattilassa (älä anna kiehua) ja mausta se siirapilla. Tarjoile heti.