Videolla pannaan, esitellään tarvikkeita ja mukana myös resepti.
Mallasasiamies kävi tutustumassa juomatarviketukku Lappo Oy:n toimintaan Piikkiössä. Samalla syntyi yhteistyönä olut, jonka reseptin jaamme lukijoillemme.
Kaksiosaisen videon ensimmäisessä osassa vieraillaan Lappo Oy:n tiloissa ja mäskätään.
Resepti: Joni Henriksson / Mallasasiamies
Eräkoko tälle reseptille: n. 10 litraa
Raaka-aineet: Valitse aina olueeseesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.
Maltaat:
- 0,2 kg Nalle Suklaamanna
- 1,0 kg Viking Pale Ale
- 1,0 kg Viking Munich Dark
- 0,25 kg Viking Dextrin
- 0,25 kg Viking Black
- 0,25 kg Viking Cara 400
- 0,15 kg Viking Rye
- 0,5 kg Riisinkuoria
- Yhteensä 3,6 kg
Humalat:
- 30 g Target / 60 min
- 30 g Bramling Cross / 5 min
Hiiva: 1— x Mangrove Jack’s M42 11,5g
Valmistus:
Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.
- Lämmitä mäskäysvesi, n. 14 litraa, 65—°C.
- Lisää hiutaleet ja rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 90 minuuttia.— Ei huuhtelua.
- Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Hallertau Tradition humala. Kokonaiskeittoaika on 60 min
- Kun keittoa on jäljellä 5 min, lisää Bramling Cross.
- Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
- Anna vierteen käydä noin 2 viikon ajan asteen lämpötilassa n. 20 —°C lämpötilassa
Reseptin omainaisluvut pähkinänkuoressa:
Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine-erien takia.
- Eräkoko: n. 14 litraa
- Maltaita yhteensä: 6,5 kilogrammaa
- Humalaa yhteensä: 20 grammaa
- Mäskäyslämpötilä: 67—°C,
- Ulosmäskäyslämpötila 78—°C
- Vierteen ominaispaino: (OG):1.050 / 12,5—°P
- Käymislämpötila: 20—°C
- Lopullinen ominaispaino: x FG 1.010/ 2,5—°P
- Alkoholia (ABV): 5,3 %