Videolla pannaan, esitellään tarvikkeita ja mukana myös resepti.

Mallasasiamies kävi tutustumassa juomatarviketukku Lappo Oy:n toimintaan Piikkiössä. Samalla syntyi yhteistyönä olut, jonka reseptin jaamme lukijoillemme.

Kaksiosaisen videon ensimmäisessä osassa vieraillaan Lappo Oy:n tiloissa ja mäskätään.

Resepti: Joni Henriksson / Mallasasiamies

Eräkoko tälle reseptille: n. 10 litraa

Raaka-aineet: Valitse aina olueeseesi sopivimmat raaka-aineet. Tutustu oheisista linkeistä tämän reseptin aineksiin ja niiden mahdollisiin korvaajiin.

Maltaat:

  • 0,2 kg Nalle Suklaamanna
  • 1,0 kg Viking Pale Ale
  • 1,0 kg Viking Munich Dark
  • 0,25 kg Viking Dextrin
  • 0,25 kg Viking Black
  • 0,25 kg Viking Cara 400
  • 0,15 kg Viking Rye
  • 0,5 kg Riisinkuoria
  • Yhteensä 3,6 kg

Humalat:

  • 30 g Target / 60 min
  • 30 g Bramling Cross / 5 min

Hiiva: 1— x Mangrove Jack’s M42 11,5g

Valmistus:

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

  1. Lämmitä mäskäysvesi, n. 14 litraa, 65—°C.
  2. Lisää hiutaleet ja rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 90 minuuttia.— Ei huuhtelua.
  3. Kuumenna vierre kiehuvaksi, lisää Hallertau Tradition humala. Kokonaiskeittoaika on 60 min
  4. Kun keittoa on jäljellä 5 min, lisää Bramling Cross.
  5. Jäähdytä, siirrä käymisastiaan ja lisää hiiva
  6. Anna vierteen käydä noin 2 viikon ajan asteen lämpötilassa n. 20 —°C lämpötilassa

Reseptin omainaisluvut pähkinänkuoressa:

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine-erien takia.

  • Eräkoko: n. 14 litraa
  • Maltaita yhteensä: 6,5 kilogrammaa
  • Humalaa yhteensä: 20 grammaa
  • Mäskäyslämpötilä: 67—°C,
  • Ulosmäskäyslämpötila 78—°C
  • Vierteen ominaispaino: (OG):1.050 / 12,5—°P
  • Käymislämpötila: 20—°C
  • Lopullinen ominaispaino: x FG 1.010/ 2,5—°P
  • Alkoholia (ABV): 5,3 %