Kokeile lonkerolla kostutettua sitruunakakkua loppukesälle
Sitruunakakku, jossa käytetään oliiviöljyä ja lonkeroa tuo raikkaan säväyksen lämpimille kesäisille illoille tai viikonlopun kahvihetkille. Mieto kitkeryys lonkerosta tasapainottaa kuohkeata sitrusmaista kakkua. Tuloksena on raikas ja hauska tapa soveltaa sitrusmaisia makuja jälkiruoassa klassisella juomalla.
Lonkerolla kostutettu sitruunakakku tuorejuustokuorrutuksella
Kakku:
- 240 g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl ruokasoodaa
- 325 g sokeria
- 3 suurta kananmunaa
- 240 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 300 ml täysmaitoa
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
Kostutukseen:
- 2 rkl tuoretta sitruunamehua
- 3rkl lonkeroa
- 4rkl maitoa
- 2 tl sokeria
Kuorrutus:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
Lämmitä uuni 190 °C. Voitele kakkuvuoka oliiviöljyllä. Sekoita kulhossa jauhot, suola, leivinjauhe ja ruokasooda.
Vatkaa suuressa kulhossa tai yleiskoneessa. Vatkaa sokeri ja munat korkealla nopeudella noin minuutin ajan, kunnes seos on kuohkea. Laske koneen nopeus ja kaada oliiviöljy hitaasti joukkoon. Lisää maito, sitruunankuori ja mehu ja vatkaa alhaisella nopeudella kunnes tasainen.
Kaada jauhoseos hitaasti samaan kulhoon. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja tasoita pinta pienellä lastalla. Paista uunin keskitasolla noin 40–45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Sekoita sitruunamehu, maito, lonkero ja sokeri. Kostuta kakku keskeltä lusikalla. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu ja kuorruta jäähtynyt kakku.
Koristele marjoilla ja kukilla.
Juomasuositus: klassinen greipinmakuinen lonkero
Kuva: Rosana Lindfors
Katso myös:
Tee loppukesän kunniaksi virkistävää brasilialaista limonadia!